В официалния си акаунт в Туитър, Андрес Мануел Лопес Обрадор

...
В официалния си акаунт в Туитър, Андрес Мануел Лопес Обрадор
Коментари Харесай

Президентът на Мексико публикува снимка на криптида Алукс

В формалния си акаунт в Туитър, Андрес Мануел Лопес Обрадор – президентът на Мексико, разгласява фотография на необичайно творение. Под обявата си той написа: „ Тази фотография е направена от неизвестен инженер преди няколко дни. “


Това творение е известно като „ Алукс “ и се загатва във фолклора на маите. То се появява в изображения върху руините на античната цивилизация. Снимката е с неприятно качество, само че се разграничават създание с бял ореол към главата, две горящи очи, ръка и крайник с коляно. Четете още: Ужасяващи практики и ритуали на античните народи Втората фотография, оповестена от Обрадор, демонстрира част от барелеф, изобразяващ същото създание. Тези руини се намират в града на маите Ек Балам в мексиканския щат Юкатан.
Les comparto dos fotos de nuestra supervisión a las obras del Tren Maya: una, tomada por un ingeniero hace tres días, al parecer de un aluxe; otra, de Diego Prieto de una espléndida escultura prehispánica en Ek Balam. Todo es místico. pic.twitter.com/Tr5OP2EqmU— Andrés Manuel (@lopezobrador_) February 25, 2023 Според Асошиейтед прес, Обрадор от дълго време уважава културата и вярванията на локалните нации. Инженери и служащи построяват туристическо влакче на полуостров Юкатан, което е обичаният Проект на президента и тази фотография евентуално е направена там. В митологията на маите от полуостров Юкатан и Гватемала „ Алукс “ е тип дух, именуван още „ Чанеке “ или „ Чанеке от народа Науатъл “. Легендите описват, че на външен тип Алуксите наподобяват дребни обичайно облечени маи. Твърди се, че „ те нормално са невидими, само че са в положение да одобряват физическа форма с цел да поддържат връзка, да се сношават с хората или да ги плашат “. Алуксите нормално се свързват с естествени дадености като гори, пещери, камъни и полета, само че могат и да се реалокират в случай че бъдат привлечени от нещо или някой.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР