Научните изследвания са предпочитаният метод за изследване на неизвестното и

...
Научните изследвания са предпочитаният метод за изследване на неизвестното и
Коментари Харесай

Научни изследвания показват, че животът след смъртта съществува

Научните проучвания са пожеланият способ за проучване на незнайното и опцията за живот след гибелта не е изключение. Идеята за задгробния живот е тематика на полемики от епохи, само че едвам през последните години учените стартират да изследват тази идея по по-систематичен метод. Един от най-изтъкнатите откриватели в тази област е доктор Сам Парния, шеф на Програмата за проучване на интензивните грижи и реанимацията в университетския медицински център NYU Langone Health в Ню Йорк.


Д-р Сам Парния През 2014 година доктор Парния организира новаторско изследване, известно като Осъзнаване по време на реанимация (AWARE), което има за цел да изследва опцията съзнанието да продължава след гибелта. По време на изследването доктор Парния и неговият екип следят пациенти със сърдечен арест в лечебни заведения по целия свят, търсейки признаци на схващане по време на интервала, когато сърцата на пациентите са спрели да бият. Резултатите са изненадващи: от изследваните 2060 пациенти, 39 % оповестяват за „ форма на схващане “ по време на интервала, когато са били в клинична гибел. Въпреки, че изследването не потвърждава дефинитивно, че съзнанието продължава след гибелта, то допуска, че опцията си коства да се изследва в допълнение. Д-р Парния счита, че резултатите от проучването демонстрират, че „ съзнанието може да не е артикул на мозъка, а по-скоро главен аспект на самата Вселена “. Четете още: Франсоа Лалие и неговото проучване на прекарвания покрай смъртта Други откриватели също изследват концепцията за живота след гибелта. Д-р Ебен Александър, неврохирург, който персонално е имал прекарване покрай гибелта, написва книга наречена „ Доказателство за Рая “, в която разказва своето „ пътешестване в отвъдното “.


Д-р Ебен Александър В книгата си доктор Александър твърди, че неговият опит потвърждава, че съзнанието може да съществува отвън физическото тяло. По сходен метод доктор Роберт Ланза, откривател на стволови кафези и научен физик, предлага неповторима позиция по тематиката в книгата си „ Биоцентризъм “.


Д-р Роберт Ланза Според доктор Ланза „ съзнанието не е артикул на мозъка, а по-скоро главен аспект на самата Вселена “. Той твърди, че „ нашето схващане за света към нас е лимитирано от нашето усещане за време и пространство “, и че „ съзнанието може да съществува оттатък тези ограничавания “. Тези теории и опит към момента са обект на спор и песимизъм. Много учени настояват, че доказателствата за живот след гибелта са неубедителни, и че са нужни повече проучвания, с цел да се изследва тематиката. Но въпреки всичко концепцията за живот след гибелта е превзела въображението на доста хора по света и продължава да бъде тематика на полемики и диспути. Дали съзнанието може да продължи след гибелта или не, остава мистерия, само че проучвания, извършени от учени като доктор Парния, доктор Александър и доктор Ланза, оферират изумителен взор върху опцията нашето битие да надвиши „ физическото царство “. В последна сметка дебатът за живота след гибелта евентуално няма да бъде позволен скоро. Но до момента в който продължаваме да изследваме тази тематика е ясно, че търсенето на отговори ще продължи, и че човешкото обаяние от незнайното ще продължи да подтиква научните проучвания за генерации напред.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР