Та́ко (на испански: taco) е вкусно ястие от мексиканската кухня.

...
Та́ко (на испански: taco) е вкусно ястие от мексиканската кухня.
Коментари Харесай

10 забавни факта за любимите ни мексикански Такос

Та́ко (на испански: taco) е вкусно ядене от мексиканската кухня. Това е реалност, който към този момент знаете, изключително в случай че сте опитвали ястия от мексиканската кухня.

Но дано ви кажем няколко забавни обстоятелства за такото, които не знаете? Например знаете ли от кое място и по кое време е основано ястието? Знаете ли какъв е размерът на най-голямото тако в света? За да научите повече за такото, продължете да четете тази публикация.

Факт номер 1 - Такосите съществуват от прекомерно дълго време

От какъв брой дълго време мислите че съществува това ядене? Е, някои хора считат, че такото е основано сред 1000 и 500 година прочие н. е., макар че думата „ тако “ произлиза от испанския език и бил постоянно споменаван от мексиканските миньори на сребро през 18 век. По това време тази дума е била употребена за разказване на тънките листове хартия, увити в барут, които са били употребявани като експлозив.

Факт номер 2 - Някои типове такос не са за всеки джоб

Мексиканците се гордеят с това ядене, тъй като за тях такосите са хем вкусни, хем са на налична цена. И в случай че си мислите, че у цените на мексиканските сандвичи са солени, то те са нищо съпоставяне с един първокласен курорт в Лас Вегас, който продава тако за големите 25 000 $ (45 924 лева). Тези такос са скъпи, тъй като са напоени със злато и би трябвало да сте посетител в президентския апартамент на курорта, в случай че желаете да си купите подобен.

Факт номер 3 - Най-голямото тако в света е дълго към 74 м

Най-голямото тако в света е основано в Сантяго де Керетаро, Мексико на 20 ноември 2011 година То е дълго 74 метра, обгръща цялостен градски квартал и е цялостно с карнитас (пържено нарязано свинско месо).

Факт номер 4 - Такото има празник

 Такос

4 октомври е Национален ден на такото в Мексико, тъй че в случай че желаете, отпразнувайте този страховит ден с храна в някои мексикански ресторант.

Факт номер 5 - Тако се превежда като лек обяд

Думата тако от испански значи лек обяд, което е много иронично, като вземете поради обстоятелството, че хората обичат да пълнят своите такос с всевъзможни вкусни, само че в същото време тежки пълнежи!

Факт номер 6 - Плънките за такоси нямат край

Какво плънка обичате да има във вашите такос? Много хора ги харесват цялостни със свинско, пилешко и други меса, само че могат да се сервират и като вегетариански сандвичи. Някои хора обичат да пълнят царевичните си тортили с пържени скакалци, тъй че в действителност може да има тако за всеки усет!

Факт номер 7 - Някои хора ядат тако в несъмнено време на деня

 Mексикански Такос

Времето за яданене тако може да бъде когато и да е, нали? Разбира се, изключително в случай че сте в въодушевление за вкусна закуска. Въпреки това съгласно мексиканската традиция има избрани часове за ястие на тако. Такосите с морски блага са предопределени за ястие на обяд, а антохито би трябвало да се ядат по време на вечеря, с цел да отхвърлен всевъзможни стремежи за среднощна закуска.

Факт номер 8 - Първият камион за доставка на храна е бил с такоси

Може да има прочут спор по този въпрос, само че се счита, че първият формален камион за снабдяване на храна е бил камион за тако, открит от Раул Мартинез, мексикански преселник през 1974 година, пред сладкарница в Лос Анджелис. Раул е толкоз сполучлив, че в този момент има веригата заведения за хранене King Taco!

Факт номер 9 - Такото може да се яде и в космоса

Като споделяме, че може да се яде в космоса, безусловно имаме поради това, защото астронавтите постоянно ги употребяват, когато са в космоса по време на техните задачи, защото се допуска, че такосите са стегнати и лесни за ястие при нулева гравитация.

Факт номер 10 - Има телевизионно шоу за Такос

Можете освен да ядете тако, само че и да гледате предаване основано за това ядене! Испаноезичният сериал Taco Chronicles е в Netflix, тъй че погледнете, в случай че желаете да научите още страхотни обстоятелства за вкусните такоси!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР