Малините са известни със своите кулинарни качества. Неслучайно се приготвят

...
Малините са известни със своите кулинарни качества. Неслучайно се приготвят
Коментари Харесай

Какво ще се случи в тялото ви, ако хапвате редовно малини

Малините са известни със своите кулинарни качества. Неслучайно се подготвят чийзкейк с малини, малинови кремове и десерти с малини. През лятото потребността от пресни плодове в менюто става изключително осезаема. Малините са чудесна опция да внесем витамини и минерали в организма.

Съдържанието на витамин С, витамини от група В, минералите калций, калий, магнезий, фосфор и цинк, фибрите и антиоксидантите вършат чудеса за организма.

Какво ще стане, в случай че ядем малини постоянно? Включването на 200 грама пресни малини в дневното меню ще донесе следните изгоди за организма.

Малините намаляват кръвната захар

Фибрите и полифенолите в наличието на малините понижават равнищата на кръвна захар и предотвратяват нейните неочаквани пикове и спадове. Това защищава от диабет, регулирайки захарта в кръвта.

Малините укрепват сърцето

Любителите на този апетитен и благоуханен плод са по-рядко склонни към развиване на сърдечни болести. Натрупването на тромбоцити се среща доста по-рядко при постоянна консумация на малини, тъй че хипертонията стои надалеч от малините. Съдовата разтегливост и кръвообращението също се усъвършенстват от потреблението на малини.

Малините укрепват имунната система и усъвършенстват паметта

 Малини

Малините са потребни, тъй като съдържат доста антиоксиданти и по този начин понижават вредите от антиоксидантния стрес, провокиран от свободните радикали. Добра профилактика е за заболяването на Алцхаймер, Паркинсон, а също за проблемите с паметта поради възрастови аргументи.

Високото наличие на витамин С, подтикващ производството на бели кръвни кафези защищава организма от инфекции като ускорява имунната система.

Консумацията на малини понижава болките в ставите

Малките червени плодове имат антиоксидантни свойства. Ресвератролът в тях облекчава признаците на артрита. Калцият укрепва костите, по тази причина се предлага да се употребяват малини за здрави кости.

Малините са потребни за кожата

Малините съдържат флавоноиди с антиоксидантно деяние. Те обезвреждат свободните радикали, които работят отрицателно на кожата и по този начин предотвратяват стареенето. За по-малко бръчки е добре да се хапват постоянно малини.

 Ползи от чая от малини

Малините оказват помощ за намаляване

Диетите с малини не са необичайност. В малините има положителни количества пектин с дехидратиращ резултат, което отстранява задържането на вода в организма. В 100 грама плод има единствено 34 калории и 5 грама захар. Така малините отслабват апетита, фибрите поддържат удобни равнища на кръвната захар и свалянето на килограми става елементарно.

Малините са скъпи в предварителната защита на рак

Изследванията демонстрират, че към 90 % от раковите кафези умират, с помощта на антиоксидантите в плода. Такова проучвания са правени главно върху животни, само че се допуска, че те имат същото влияние и върху човешкия организъм. Затова постоянната консумация на малини се свързва и с предварителна защита на това тежко заболяване.

Вижте също:

- Ползи от малиновото сладко;

- Как се гледат малини;

- Кето десерти с малини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР