Световната антидопингова агенция (WADA) поиска от независим прокурор да преразгледа

...
Световната антидопингова агенция (WADA) поиска от независим прокурор да преразгледа
Коментари Харесай

WADA ще започне независим преглед на случая с допинг на китайски плувци

Световната антидопингова организация (WADA) изиска от самостоятелен прокурор да преразгледа работата си по случай, при който 23 китайски плувци са дали позитивна проба за лекарство за сърце с рецепта.

Организацията също по този начин ще изпрати „ екип за одит на сходството “ в Китай, с цел да „ оцени настоящото положение на антидопинговата стратегия на страната “, ръководена от антидопинговия орган CHINADA.

WADA беше изправена пред рецензии, откакто медийните известия разкриха, че плувците са дали позитивен тест за триметазидин (TMZ) – който може да усъвършенства представянето – преди Олимпиадата в Токио през 2021 година, само че не са били глобени, откакто WADA одобри аргумента на китайските управляващи, че казусът е породено от замърсяване на храна.

WADA сподели в изказване, че е поискала от някогашния швейцарски прокурор Ерик Котие да преразгледа работата си по случая.

„ Интегритетът и репутацията на WADA са атакувани. През последните няколко дни WADA беше незаслужено упрекната в сериоз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР