За първи път след загубата на детето си говори майката

...
За първи път след загубата на детето си говори майката
Коментари Харесай

Първи думи на майката на Венци, погубен от гръм

За първи път след загубата на детето си приказва майката на Венци, който почина ударен от гръмотевица на стадион в Русе. Родителите на 11-годишния футболист пристигнаха на стадион " Дунав " за откриването на Международния футболен шампионат " Северна звезда ", проведен в негова памет от клуба, в който тренираше дребния състезател. " Той си обичаше тима и знам, че днес е с нас ", споделя Нора Вутова, майката на Венци.

На 30 август 2023 година Венци остана вечно на 11 години. Животът му е пресечен от гръмотевица, която го поразява по време на футболна игра на стадион в Русе.

" Изпратих детето си с татко му на стадиона и мислех, че е предпазено, че няма какво да му се случи. Ние сме му родители и би трябвало да го пазим. Надявам се да е дейна мълниезащитата и да няма повече родители като нас, които да намират мъчно смисъл заран да се разсънват ", показва вяра почернената майка.

След гибелта на Венци институциите започнаха инспекции. И установиха- комплексът е имал частична мълниезащита, която не е обхващала подготвителните стадиони. Осем месеца по-късно целият състезателен комплекс " Дунав " към този момент е предпазен от мълнии, пише  " Нова "

" Мисля, че това би трябвало да се случи в цяла България. Защото обикалям стадионите и на много места за жалост тази отбрана я няма ", твърди Диян Димов, председател на ФК " Дунав " -Русе.

Виновни за гибелта на Венци обаче няма. И до момента в който родителите чакат някой да понесе отговорност, откриха сили да отидат на стадиона, трансформирал се в лобно място за сина им. " Това му е тимът. Играят дружно от много време и също така си бяха и другари. Дойдох да ги поддържа тъй като знам, че за него това е важно`, показва Нора Вутова. 

Идеята за организирането на Международния футболен шампионат " Северна звезда " в памет на Венци е на футболен клуб " Дунав ". За присъединяване дойдоха осем тима от три страни. Всички състезатели са родени през 2012 година, същата, в която е роден и Венци. Желанието е събитието да се трансформира в традиция. А споменът за Венци ще носи и поставената на стадиона паметна плоча. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР