Според журналист от Le Soir“ това, което я е изгорило“

...
Според журналист от Le Soir“ това, което я е изгорило“
Коментари Харесай

Фаталната грешка, довела до ареста Ева Кайли

Според публицист от „ Le Soir “ това, което я е „ изгорило “ е фактът, че е дала куфара с парите на татко си.

Белгийският вестник „ Le Soir “ направи доста значимо разобличаване за Ева Кайли и аргументите, заради които белгийските управляващи пристъпиха към нейния арест по делото за корупция, QatarGate. По-специално италианският шеф на вестника заяви, че някогашният вицепрезидент на Европейския парламент е можела да избегне ареста, в случай че не е дала куфара с парите на татко си Александър.

Италианският публицист, разкри, че Ева Кайли е попаднала в мрежата, построена от Панчери, поради колегата си Франческо Джорджи, който е работил за италианския евродепутат. Според шефа на Le Soir, цената на Ева Кайли е била огромна за Пиер Антонио Панчери, защото се е възползвал от нея, като авторитетна персона, което е било доста потребно за неговата „ работа “, да повлияе на Европейския парламент по отношение на проблеми свързани с Катар и Мароко. Добави още, че неофициалните следствия на QatarGate са почнали през октомври, а не през декември, когато стартира баражът от арести в Брюксел.

Той означи, че „ ключът “ в следствието е депутатският имунитет, който от време на време не разрешава или даже лимитира работата на полицията в Белгия.

Относно освобождението на Ева Кайли той отбелязва, че обстоятелството, който ще бъде значим за нейното освобождение е дали някогашният вицепрезидент на Европейския парламент ще сътвори проблеми в хода на следствията.

Бащата на Ева Кайли се чака да се яви пред белгийските управляващи със брачната половинка си на разпит на 11 януари. Засега не е известно дали са се появили нови доказателства за абсурда QatarGate. Източници настояват, че може да има нещо общо с куфара с пари, с който е бил задържан в прочут хотел. Разпитът ще се организира няколко дни преди чуването на Ева Кайли по новата й молба за освобождение от пандиза.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР