Министерството на енергетиката чрез Българския енергиен холдинг дари 212 нови

...
Министерството на енергетиката чрез Българския енергиен холдинг дари 212 нови
Коментари Харесай

Дариха 212 климатика на пострадалите от наводненията в карловските села

Министерството на енергетиката посредством Българския енергиен холдинг подари 212 нови инверторни климатични системи за потърпевши от наводнението на 2 септември предходната година села Каравелово, Богдан, Слатина и Войнягово.

Това оповестиха от пресцентъра на община Карлово. Климатиците, доставени в Карлово през днешния ден, се съхраняват в склад. Ще бъдат предоставени на хората след съответните решения на публичния и общинския съвет, заяви Българска телеграфна агенция.

До момента са раздадени общо 152 домашен електроуреди – печки, перални, хладилници и бойлери, на хората от наводнените села. Поименните ваучери получиха персонално 127 индивида, а останалите ги взеха от секретарите на кметствата в селата. Битовите електроуреди бяха превозени и предадени на нуждаещите се във Войнягово – 34 и в Слатина – 18 броя. В Каравелово са доставени 97 печки, перални и хладилници, в Богдан – три уреда.

Според авансово оповестения от управлението на община Карлово график от 9 януари семействата в Каравелово получават печки, перални, хладилници и електрически бойлери. Раздаването на бялата техника в Каравелово и Богдан ще продължи.

Уредите са част от даренията за потърпевшите, разпределени според решение на Обществения съвет от 22 декември предходната година. На същото съвещание на съвета бяха разпределени от дарителската сметка 234 хиляди лв. и 1063 електроуреда. По волята на донорите от тази сума 28 613 лева са за притежатели на потърпевши парцели в с. Каравелово, 6619 лева – за притежатели на потърпевши парцели в с. Богдан, две хиляди лева – за ремонт на постройката на детската градина в с. Каравелово, по 250 лева – за притежатели на потърпевши парцели в с. Слатина и по 200 лева – за притежатели на потърпевши парцели в с. Войнягово.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР