Соевият сос е любимецът на азиатската кухня, заедно те превземат

...
Соевият сос е любимецът на азиатската кухня, заедно те превземат
Коментари Харесай

Топ 5 на най-популярните ястия със соев сос

Соевият сос е любимецът на азиатската кухня, дружно те завладяват от ден на ден територии и кулинарни обичаи. Експериментират с предписания, трансформират усети, чертаят бъдещето на нови и апетитни провокации.

Но нищо не може да измести положителната остаряла класика от масите по целия свят. Ето някои от най-вкусните и известни ястия със соев сос:

 Суши

Суши

То е емблемата на японската кухня, само че от дълго време е част от менюто на доста заведения за хранене в Европа и Америка. И въпреки да е признакът на кулинарната традиция в Япония, сходно на доста други храни и сушито е родено в Китай. А неповторимият му усет, смесен от ориз, сурова риба, хрян и уасаби не би бил нищо без обичания на света соев сос. Пълен с аромати, само че балансиращ усета, той е постоянно наоколо, с цел да даде съвършения свършек на съвършената хапка.

Тофу

Сиренето тофу до неотдавна бе непознато за света, макар че съществува от хиляди години. То съставлява сирене, което се създава от соево мляко. Технологията на приготвянето на соевото мляко също е характерна - то се прави от смилането на соеви зърна, накиснати във вода. И въпреки самото то да е от соя, тофу върви идеално със соев сос.

В китайската и японската кухня соевото сирене е част от другия ястия, като мисо чорба с тофу, тофу стек, гъби и тофу, които също се овкусяват със соев сос.

Нудълс

 Японски нудълс

Те са още едни от героите на азиатската кухня, чиято популярност се е разпростряла из целия свят. Нудълс могат да бъдат част от ядене със зеленчуци или с месо, можем да ги хапваме и в салата, даже и в чорба, идеални са за консумация и независими. Но както и да се подготвят, едно е непроменяемо - соевият сос.

Наричани оризови спагети, те имат хилядолетна история, която води 7000 години обратно, още веднъж към Китай.

Подобно на тях, доста по-нови предписания, основани на италианските спагети, включват сполучливо соевия сос като част от главното овкусяване.

 Пилешки Крилца

Пилешки крилца

Едно от качествата на соевия сос е, че той е съвършеният съдружник на съвсем всичко. Включително и на всички типове месо - от риба, през пилешко до телешко и свинско. Една от най-хубавите комбинации обаче остават пилешките крилца със соев сос. Тази рецепта е обичана на доста домакини и на доста готвачи, тъй като става бързо, само че за сметка на това е безпределно вкусна.

Соевият сос придава мирис на печеното месо и специфична мекост, която в тази ситуация с пилешките крилца е в действителност изкусителна.

 Патица по пекински

Патица по Пекински

Още една класика, въодушевена от кулинарната традиция на Китай. Смята се, че рецептата за нея е родена през далечната 1330 година, а епохи по-късно тя не стопира да радва феновете на вкусната храна.

Разбира се, заслуга за това има и обичаният ни соев сос, който в разнообразните си формули от Kikkoman ще добави усет, който ще накара столетната рецепта да заблести по нов метод.

Различните кухни по света

Макар да е станал фамозен с азиатската кухня, соевият сос е универсална фалшификация, която може да е част от всяка друга кухня по света.

Къде обаче се крие тайната, която трансформира соевият сос в толкоз вселенски посетител на всяка софра? Как достоверният артикул на Азия, със своя характерен усет, е намерил своето място на всички места по света и се е трансформирал в пресечна точка сред родината на пастата, меката на барбекюто, Средиземноморието и Азия?

На този въпрос са се заели да отговорят Kikkoman в новата си акция Храната обича Kikkoman, която започва на 21 октомври.

 Топ 5 на най-популярните ястия със соев сос

На фокус в акцията ще са 4 кухни, събрали достоверни усети от целия свят – италианска, средиземноморска, българска и барбекю.

Kikkoman ще застане паралелно до едни от най-атрактивните и обичани професионални готвачи, тъй като соевият сос с многовековна история е съвършеният асистент на най-хубавите. Шефовете неслучайно ще изберат да заместят някои от обичайните подправки точно с естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Той акцентира естествения усет на всяко ядене, без да господства, като придава приятна плътност и баланс на всичко. Чудесно се съчетава с месо, риба, морски блага, тестени произведения, зеленчуци, салати, супи, та даже и с десерти. Независимо от коя част на света са.

От 21 октомври до 17 ноември на страницата на Kikkoman България във Фейсбук всички фенове на кулинарните пътешествия ще могат да се допрян до специфичните предписания на четирима специфични готвачи. Разбира се, за най-талантливите и смелите ще има голям брой награди – всяка седмица от Kikkoman са подготвили по 20 готварски сета и по 1 slow cooker.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР