След потопа в Старозагорско, едра градушка падна в Пловдивско, Сливенско

...
След потопа в Старозагорско, едра градушка падна в Пловдивско, Сливенско
Коментари Харесай

Едра градушка връхлетяха половин България, опасност от наводнения

След потопа в Старозагорско, едра градушка падна в Пловдивско, Сливенско и Казанлъшко. Ледени късове са се изсипали и в село Градина.

Жители разгласиха фрагменти от стихията. Снимки и видеа могат да се видят в обществената мрежа.

Става ясно, че има провали върху посеви от ягоди.

Погром е и в Сливенско, където редица села бяха ударени от мощната едра градушка. Кадрите още веднъж са в страницата на " Метео Балканс ".

Села в Казанлъшко са под вода. 

Заради силния дъжд улиците в Казанлък преливаха до тротоарите с вода. 

Очакват се покачвания на някои от речните равнища, оповестиха от Министерството на околната среда и водите. Става дума за водосборите на реките Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, във водосборите на реките северно от р. Камчия в това число, в горните елементи от водосбора на р. Тунджа и горните и междинните елементи от водосбора на р. Марица.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден градушка удари в региона на Чирпан и Стара Загора. Автомагистрала „ Тракия “ побеля за секунди и принуди водачи да отбиват.

Към този миг изобилен дъжд вали над Пловдив. Гръмотевици, идващи от Родопите, отекват над града.

Заради силния дъжд улиците в Казанлък преливаха до тротоарите с вода. 

Очакват се покачвания на някои от речните равнища, оповестиха от Министерството на околната среда и водите. Става дума за водосборите на реките Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, във водосборите на реките северно от р. Камчия в това число, в горните елементи от водосбора на р. Тунджа и горните и междинните елементи от водосбора на р. Марица, написа Блиц.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР