При голям интерес на родния си пазар китайският технологичен гигант

...
При голям интерес на родния си пазар китайският технологичен гигант
Коментари Харесай

Huawei отново изненадаха с флагмански смартфон и собствен процесор

При огромен интерес на родния си пазар китайският софтуерен колос Huawei стартира продажбите на новите си флагмански смарт телефони от серията Pura 70. Сред общо четирите устройства - общоприет, Pro, Pro+ и Ultra модел, върховата трансформация се отличава с нов и евентуално по-мощен процесор, създаден макар наложените от Съединени американски щати и други западни страни наказания.

Pura 70 серията резервира формулата от P-смартфоните на Huawei - флагманска продуктивност и акцент върху камерата. Новото име обаче идва и с по-силен фокус върху дизайна, като и четирите устройства са с триъгълен " остров " за камерите, 1.5K OLED екран със особено покритие и поддръжка на бързо зареждане както с кабел, по този начин и без.
 Голямото завръщане: Huawei с двоен скок на облагата
Голямото завръщане: Huawei с двоен скок на облагата

Компанията демонстрира положителни резултати, макар американските наказания

Huawei Pura 70 Ultra е най-впечатляващият модел. При него главната камера е с едноинчов датчик и прибираем обектив - въпреки да е движеща се част (традиционен проблем при смартфоните), Huawei подсигуряват че най-малко 300 000 пъти механизмът би трябвало да сработи без неточност. Допълнително има ултраширокоъгълен и телефото модул със стабилизация.

" Звездата ", за която обаче и знаем минимум, е процесорът Kirin 9010. Той е правоприемник на Kirin 9000S, който дружно със смарт телефона Huawei Mate 60 предходната есен сюрпризира софтуерния свят... само че и Вашингтон. 5G чипът беше първият от години за компанията, а също така и беше първи, в който най-малко непосредствено не участват западни технологии.

Huawei са спестовни на публична информация по тематиката, като съгласно изявления в китайските обществени мрежи, евентуално приказваме за 8-ядрена настройка направена по 7-нанометров развой от китайския водач в полупроводниковата сфера SMIC. Графичният ускорител е остарелият Maleoon 910, само че е допустимо да е повишен броят на ядрата му.

Противоречива е информацията дали въпреки всичко и други модели от серията не са с нови процесори, само че измежду тях по-сериозен късмет за това има единствено при премиум Pura 70 Pro+ модела. Подобно на Ultra, той ще поддържа и сателитна връзка в Китай.
 Как Huawei ще победи Android и iOS в Китай
Как Huawei ще победи Android и iOS в Китай

Ще успее ли HarmonyOS там, където всички останали се провалиха?

До момента наблюденията на специалисти са, че " преродената " серия Kirin е няколко поколения зад настоящото от Qualcomm, MediaTek и Samsung, само че ще забележим каква ще е обстановката с Kirin 9010. През есента ще има и нов premium флагман - Mate 70, който ще е с първия китайски 5-нанометров процесор. Това равнище на литографията към този момент беше преминато от западните аналози, само че разликата в продуктивността е допустимо доста да намалее.

След няколко месеца се чака и друго значимо за Huawei развиване - дебютът на новата версия на HarmonyOS, която ще отстрани съвместимостта с Android приложения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР