Qualcomm и Intel вече нямат лиценз за доставка на чипове

...
Qualcomm и Intel вече нямат лиценз за доставка на чипове
Коментари Харесай

САЩ опитват да убият компютърния бизнес на Huawei

Qualcomm и Intel към този момент нямат лиценз за доставка на чипове за Huawei, оповестява Ars Technica. Решението на американските управляващи има капацитета да " убие " бизнеса на китайския софтуерен колос с лични компютри.

Той, за разлика от производството на смарт телефони, досега не страдаше прекалено много от рестрикциите, наложени от Вашингтон. Още от 2020 година Intel има право да доставя на Huawei чипове за преносими компютри, като с тяхна помощ китайската компания разви съществено портфолио от компактни, само че мощни портативни компютри, които биха могли да се възприемат като аналог на Apple MacBook.
 Голямото завръщане: Huawei с двоен скок на облагата
Голямото завръщане: Huawei с двоен скок на облагата

Компанията демонстрира положителни резултати, макар американските наказания

Преди броени седмици беше показан и флагманският Matebook X Pro, който, с изключение на премиум 14-инчов OLED екран, има и най-новия Intel Core Ultra 9 процесор с AI благоприятни условия.

Макар да не приказваме за хардуер, съпоставим, да вземем за пример с Nvidia H200, която прави ChatGPT вероятен, самото споменаване на " изкуствен интелект " и " Китай " в едно изречение беше задоволително, с цел да се разгневят някои републикански конгресмени, съгласно които Пекин посредством комерсиални западни технологии развива военните си разработки. Това и докара на Intel възбраната за нови покупко-продажби с Huawei.

Това може да се окаже сериозен проблем. Компютърните процесори от Китай към момента са няколко поколения обратно по отношение на най-хубавото от Intel и AMD - чисто новите чипове на Loongson по продуктивност са на равно със западния хардуер от 2019 година

Преходът от x86-базираната архитектура към развилата се благодарение на смарт телефоните Arm дава и други благоприятни условия, като Apple е най-хубавият образец за изгодите. В същото време, новите забрани значат отпадане на разновидността за потребление на особено предопределения за преносими компютри Qualcomm Snapdragon X Elite.
 Huawei още веднъж изненадаха с флагмански смарт телефон и личен процесор
Huawei още веднъж изненадаха с флагмански смарт телефон и личен процесор

Pura 70 серията има съществени фотографски упоритости

Така не е изключено Huawei да се обърне към личното си звено за основаване на чипове HiSilicon. В рамките на малко повече от половин година то съумя да провежда производството на два флагмански смарт телефон процесора - Kirin 9000s и по-новия Kirin 9010.

Те са направени от китайския полупроводников водач SMIC по към този момент много остарялата 7-нанометрова технология, само че, въпреки тя да беше настояща през 2020 година, продуктивността им остава на доста положително равнище. Наскоро новият флагмански смарт телефон Huawei Pura 70, в който се употребява Kirin 9010, беше в детайли оценен, като изводът на експерти беше, че към този момент огромен % от хардуера е локално произвеждане.

Предстои да забележим какво ще съумеят да създадат с наличните технологии от Huawei, с цел да спасят преносимите компютри си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР