Истинско влакче на ужасите преживя за последните няколко години персоналният

...
Истинско влакче на ужасите преживя за последните няколко години персоналният
Коментари Харесай

Пазарът на компютри у нас: Очакване за растеж след хаоса

Истинско влакче на ужасите претърпя за последните няколко години персоналният компютър. Той оцеля в борбата с таблетите, претърпя криптолудостта и докарания от нея недостиг на видеокарти... и след това пристигна COVID-19. Тежкият за цялото човечество интервал на локдауни беше " златен " за промишлеността, тъй като милиони хора осъзнаха, че нямат подобаваща машина за работа, учене и развлечение у дома.

В един миг ограниченията паднаха, а с тях - и продажбите. Полетът надолу като че ли няма прекъсване: през 2023 година са били доставени по-малко от 242 млн. компютри - откакто 17 години PC пазарът е бил на равнища от над 250 млн. броя.

Според някои наблюдаващи следва оттласкване, до момента в който други са на мнение, че к

Какво се случва в България? Поне съгласно един от огромните търговци на компютри по-скоро имаме мотив за оптимизъм.
 Колко ще нарасне международният пазар на лични компютри през 2024-а
Колко ще нарасне международният пазар на лични компютри през 2024-а

Приносът за развиването на бранша на Apple и Intel

Интересът се резервира

Данните на националната статистика не могат да обзет точно динамичността в търговията на компютърна техника, само че въпреки всичко демонстрират, че най-малко при покупко-продажбите на едро към този момент не се виждат двуцифрени спадове на месечна база като тези от преди към 2 години.

" Със сигурност покупките не са на същите пикови равнища, които бяха годни за пандемичния интервал, само че никога не бих споделил, че пазарът се е свил или потребителите са изгубили интерес. Търсенето не е в същата безредна форма, която беше присъща за интервала на пандемията. Клиентите чакат от нас повече професионален метод и отлична техническа експертиза ", разяснява пред Money.bg Пламен Банов, управител " Корпоративни клиенти " в Ardes.bg.

Какво, в действителност, се търси? От думите на мениджъра по бизнес развиването на компанията Димитър Танков излиза наяве, че асемблираните или марковите настолни компютри към този момент от дълго време не са всеобщо пожеланото решение за домашни и бизнес клиенти - изместили са ги преносимите компютри.

" По-малкият екран или не пречи, или се компенсира с прибавяне на 1, 2 или даже повече монитора посредством докинг станция. Настолните машини се употребяват най-вече за сериозен гейминг или в корпоративна среда, където даже е значимо да не се изнася информация отвън офиса ", показва той.
 Какви ще са характерностите на новите AI компютри
Какви ще са характерностите на новите AI компютри

Лаптопите евентуално ще нарастнат

През последните месеци доста от хардуерните производители започнаха да приказват за " суперцикъл " - нова всеобща замяна на компютрите по света поради появяването на пазара на нови машини с AI благоприятни условия. Според Танков, обаче, аргументите са няколко - измежду тях фактически е изкуственият разсъдък, само че също по този начин и прекъсването на поддръжката на Windows 10 в края на 2025 година (далеч не всички компютри с операционната система могат да я надградят с версия 11 - б.р.), само че и фактът, че " цикълът на живот на компютрите, купени по време на Covid, също е към края си ".

И ново, и не чак толкоз

Ardes.bg е огромен търговец както на нова, по този начин и на използвана техника. Това до наскоро беше по-скоро нишов пазар без ясни критерии за генезис на техниката, качество и надеждност, само че обстановката към този момент е друга.

" Реновираните артикули са много известен избор измежду дребни и междинни бизнеси, както и стартъпи, които нямат опция за инвестиция в нова и по-скъпа техника. Търсенето при крайните консуматори също се покачва, като най-често се ориентират към използвана техника за отдалечена работа, за обучение/образование или сърфиране в интернет ", изяснява Пламен Банов.
 Топ 5 най-предпочитани марки компютри през 2023 година
Топ 5 най-предпочитани марки компютри през 2023 година

Уникалните решения, които дават отговор на разнообразни потребности и желания

Той е безапелационен, че продаваните с едногодишна гаранция от компанията реновирани компютри, преносими компютри и монитори са минали през процедура по тестване и са на не повече от 2-3 години. Предлага се и изкупуване на техника както от юридически, по този начин и от физически лица.

За Ardes.bg оползотворяването на към този момент ненужната техника е образец за работеща кръгова стопанска система: " Това е пътят на техниката втора ръка и реализацията ѝ в един резистентен цикъл — от клиенти за клиенти ".

" Умря " ли ъпгрейдът?

В годините, когато огромните настолни компютри преобладаваха на пазара, беше релативно честа обстановката една машина да навърти съвсем десетилетие в приложимост с няколко надграждания на хардуера - да вземем за пример, още оперативна памет, прибавяне на SSD, нова видеокарта и така нататък

Според Банов този модел в огромна степен е част от предишното: " В взаимозависимост от компютърната техника и другите конфигурации, има стеснен набор от усъвършенствания, изключително при портативните компютри, които биха могли да удължат потреблението им. В някои случаи това може да се окаже, че не е напълно финансово издържано и обезсмисля инвестицията ".
 Снимка 662530
Източник:

Според мениджъра " Корпоративни клиенти " в доста от случаите техника на повече от 5 години към този момент е морално остаряла и към този момент не може да се употребява дори за базови потребности като сърфиране и видео.

Ключово съгласно него е нещо, което постоянно забравяме около гоненето на терабайти и гигахерци - постоянната поддържка, която може да предотврати съдбовни за нашето PC механически проблеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР