Усилията по пътя всъщност са неговата цел е мъдра мисъл,

...
Усилията по пътя всъщност са неговата цел е мъдра мисъл,
Коментари Харесай

AI вече е готов да управлява смарт телевизора ви

" Усилията по пътя в действителност са неговата цел " е мъдра мисъл, която е годна за доста неща, само че сигурно не важи за едно - настройването на тв приемник. Мнозина от нас пазят детския спомен от местенето на антената във всевъзможни направления за снежинките по екрана да се трансфорат в мач от Евро 96 или обичана анимация. Даже и тогава не беше занимателно. Всеки би желал да си върне назад пропилените минути из менюта на все по-големи и съвременни тв приемници, само че... вярната конфигурация е единственият път към в действителност качественото телевизионно преживяване.

А към този момент нещата не опират единствено до ориентиране на антена и 3-4 менюта с бляскавост, контрастност и сходни.

Смарт тв приемникът е натурален център на актуалния дом и желаеме да го използваме както за забавление - от стрийминг видео до гейминг, по този начин и за работливост. За да може да извършва толкоз необятен кръг от задания, той е едно в действителност комплицирано устройство с десетки параметри за конфигуриране - динамичен обсег, цветна температура, интерполация на елементи и придвижвания, интеграция с онлайн платформи и местни сензори и още, и още.

Ако не реализиран точният баланс, капацитетът на хардуера остава неизползван. От потребителя, обаче, не се чака да има задълбочените знания да контролира всичко това и тъкмо тук идва ролята на изкуствения разсъдък.
 Снимка 662642
Източник:

Не, не става дума за ChatGPT, с който всички от толкоз доста време си приказваме. Компютърните невронни мрежи и машинното образование фактически стоят зад добре познатия виртуален събеседник, само че те могат да се употребяват за усъвършенстване, възстановяване и дори ръководство на системите, които използваме всеки ден в живота си. Доказва го Samsung с новата си гама AI тв приемници - Neo QLED и OLED смарт модели.

AI във всеки кадър

Тазгодишните флагмани на софтуерния колос са Neo QLED 8K моделите QN900D и QN800D - от 65 до 85 инча. Топ моделът QN900D e задвижван от най-хубавия процесор на Samsung, създаван до в този момент - NQ8 AI Gen3. Той е освен два пъти по-бърз от предшественика си, само че и бележи 8-кратен скок при невронните мрежи (от 64 до 512). Процесорът при QN800D е NQ8 AI Gen2 (256 невронни мрежи).

Това се комбинира с усъвършенстваната операционна система Tizen за нов вид пълномащабно AI усъвършенстване на картината, звука и потребителското преживяване.

Пример за това е новият логаритъм 8K AI Upscaling Pro, който мащабира до 33 мегапиксела наличието с по-ниска резолюция, като съгласно Samsung резултатът дава отговор на опциите на екрана и превъзхожда това, което бихте видели на 4K модел.

Както към този момент добре знаем, след повече от 15 години всеобщо налични тв приемници с висока и ултрависока резолюция, пикселите не са всичко. Новите Neo QLED прибавят реалистична дълбочина на картината посредством функционалността Real Depth Enhancer Pro, а AI Motion Enhancer Pro прави по-динамичните екшън и спортни подиуми плавни и ясни. Геймърите пък ще могат да се възползват от AI Auto Game, който разпознава вида игра и конфигурация аудио-визуалните параметри на база на нейните специфики.
 Снимка 662641
Източник:

Всичко това има и спомагателна " шапка " - AI Customization, който ползва кадър по кадър персонализации на база авансово заложени от потребителя параметри.

В Samsung са разбрали максимата, че положителният тон е тъкмо толкоз значим, колкото и положителната картина и изкуственият разсъдък е виновен освен за това, което виждаме, само че и за това, което чуваме. Active Sound Pro проучва акустичните условия в помещението и предлага най-хубавите за случая настройки, Active Voice Amplifier Pro извлича разговора от фоновия звук, а Object Tracking Sound Pro синхронизира салдото на звука с действието на екрана.

С помощта на съвместимостта с HCA и Matter, както и на функционалността Samsung Smart Connect безусловно за минути можете да свържете си със съществуващите мрежи и устройства и да употребявате смарт телефона си като универсално отдалечено - освен това с високо ниво на сигурност, с помощта на Knox платформата, добре позната от Galaxy серията.

Силен тим

На световната премиера Unbox & Discover на моделите за тази година, която се състоя единствено преди дни, хардуерните министър председатели на Samsung не бяха единствено в най-високия клас. Част от технологиите от флагманите намират място и в новите Neo QLED 4K модели (QN95, QN90, и QN85), които са с диагонал от 55 до 98 инча и Pantone и Dolby Atmos сертификация. За качеството на тяхната картина се грижи NQ4 AI Gen2 процесорът, който има редица функционалности с изкуствен интелект като Real Depth Enhancer Pro.

За геймърите и феновете на динамичното наличие пък са OLED моделите S90 и S95 с диагонал от 48 до 83 инча. Samsung пуснаха първия Glare Free OLED без отражения, като също така Motion Xcelerator 144Hz дава гладко придвижване и бърза реакция. Тук още веднъж на линия е NQ4 AI Gen2 процесорът с всички прилежащи оптимизации с изкуствен интелект.

И при 4K Neo QLED, и при OLED виждаме най-хубавото в класа си от Samsung до този миг.

Броени седмици преди олимпиада и европейско състезание по футбол - мъчно може да се измисли по-подходящо време за премиера на нови тв приемници. Предстои ни незабравимо спортно лято, като за първи път ще можем да се допитваме до прогнозите на обичания си чатбот... преди да оставим изкуствения разсъдък да ни накара да се почувстваме на стадиона - въпреки просто да сме пред смарт Samsung AI тв приемника си вкъщи.

Кампания по предварителни поръчки

До 14.05.2024 година потребителите могат да се възползват от акцията по предварителни поръчки. Условия:
Купи Neo QLED или OLED със саундбар HW-Q700C на цената на телевизора; Купи Neo QLED 8K със саундбар Q990C на цената на телевизора; Купи The Frame и получи безвъзмездна рамка; Купи Music Frame с отстъпка 10%.
Закупилите някой от определените артикули в интервала на акцията, се възползват от 0% безлихвен лизинг за 20 месеца и безвъзмездна доставка. А в случай че си взел участие в предварителната регистрация, използвай кода за отстъпка от 200 лв. (не важи за поръчка на Music Frame).
 Снимка 662639
Източник:

Пълните условия и лист на участващите модели в акцията по предварителни поръчки:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР