Поведенческите прилики между родителите и техните деца и внуци не

...
Поведенческите прилики между родителите и техните деца и внуци не
Коментари Харесай

Учените: Няма кой знае какви прилики в поведението на родители, деца и внуци

Поведенческите прилики сред родителите и техните деца и внуци не са толкоз огромни, демонстрира ново научно проучване, заяви „ Медикъл експрес “. Невъзможно е да се плануват моделите в мисленето, възприятията и държанието на детето.

Всеки човек наследява единствено половината от своите гени от всеки един родител. Следователно това не може да е задоволително личностните черти да бъдат сходни, споделя водещият създател на проучването Рене Мотус.

Екип на Факултета по философия, логика на психиката и езикови науки на университета в Единбург, Англия, и екип на университета в Тарту, Естония, са работили с данни на повече от 1000 двойки родственици от биобанката на Естония, съдържаща здравна информация на доброволци от цялата страна.

Повече от 2500 участници са съобщили за личните си равнища на пет основни черти на характера - неприкритост, почтеност, екстравертност, хрисимост, невротизъм, както и за степента на задоволство от живота. Всеки човек е бил родственик на най-малко още един участник. Самооценките на всеки човек за неговите личностни черти са били подкрепени от второ мнение на " осведомител " - нормално сътрудник на участника. Това е направи доста по-точна, в сравнение с в предходни изследвания, употребяващи самооценки.

Резултатите дефинират наследствеността на личностните черти и задоволеност от живота на към 40 %. Гените не са задоволителни, с цел да бъдат родителите и децата доста по-сходни между тях спрямо изцяло непознати хора, споделя доктор Мотус, чието изследване към момента не е рецензирано
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР