Огледалата винаги са присъствали в легенди, митове и суеверия, които

...
Огледалата винаги са присъствали в легенди, митове и суеверия, които
Коментари Харесай

Очевидци разказват злокобни случаи с огледалата в къщите им




Огледалата постоянно са участвали в митове, легенди и суеверия, които съществуват от тяхното откритие. Древните римляни вярвали, че в огледалото може да се види отражението на човешката душа, и че огледалата могат да причинят огромни неприятности, в случай че са направени или конфигурирани погрешно (Zona666.com). Те мислели, че огледалата могат да „ изсмучат “ душата ви, да станат предвестител на гибелта ви или да ви отведат в различен свят. В доста други култури се счита, че благодарение на огледалата духовете могат да поддържат връзка с живите хора, и че са портали към света на мъртвите. Често призраците били тясно свързани с огледалата. Те се криели в тях, като в последно леговище. И в наши дни, огледалата могат да се одобряват като доста плашещи и да станат участници в странни произшествия.



Историите, които предлагаме на вашето внимание, са събрани от няколко форума за паранормални феномени. Огледало от разпродажба Тази история е разказана от една млада жена, която се посочва с прякора Съдбата Глаубиц. Тя твърди, че има свръхестествени качества. “Веднъж имах подобен случай. Едно младо момиче обожаваше огледала, изключително остарели и в необикновени рамки. То даже особено посещаваше продажбите на антики, с цел да купува редки огледала от там. Когато гледаше в огледалата, момичето искаше да провокира паранормално проявяване, като споделяше: “Покажи ми се и приказва! ” Но, нищо не се случяало. След известно време, членовете на фамилията й, които живеели в една и съща къща, почнали да се разболяват един по един. След това се разболели и животните. Но, едвам когато момичето и нейните родственици видели по какъв начин предмети се движат сами, се уплашили и решили да помолят за помощ паранормален експерт. Когато дойдох, незабавно разбрах, че казусът е в огледалото. Разбрах, че някогашният притежател на това огледало е бил доста суетна и безпринципна персона. Огледалото попада в момичето скоро след гибелта му. Вероятно, отрицателната сила на този човек е влезнала в огледалото, а по-късно почнала да трова всички поданици на тази къща. Превърнала се в полтъргайст. А думите на момичето: “Покажи ми се и приказва! ”, станали ключът, който отключил тази врата. За да оказа помощ на фамилията, аз прочистих всички поданици на къщата, в това число домашните любимци. След това още веднъж “заключих ” негативната сила в огледалото. Огледалото беше хвърлено на място, където никой не би го намерил. ”



Четете още: Ловецът на призраци Тони Фъргюсън: Това несъмнено ме уплаши! (видео) Тъмна фигура в огледалото Неопознат свидетел споделя история за нормално домашно огледало, което висяло на стената до долап. Една нощ, индивидът се събудил и видял в това огледало висока тъмна фигура в черни облекла и черна шапка. „ Той беше облечен в черна дълга пелерина или палто, а лицето му показваше единствено червени блестящи очи. Огледалото беше огромно и бе допустимо да се види цялостната му височина. Беше ясно, че този човек не стъпва на пода, а левитира на ниска височина. В същото време, нямаше забележими крайници. Виждаше се единствено дълго покривало. Изглеждаше изцяло същински и знам, че това не беше сън. Тогава той заприказва и ме помоли да го пусна в нашия свят. В подмяна, той можел да извърши всичките ми стремежи. Можел да ме направи кино звезда, милиардер, да ми даде красиво момиче, което щяло да стане моя жена. Каквото си желая … Той сподели, че огледалото е портал, който свързва два свята във времето и пространството. ” Как е приключила тази история, за жалост, не беше написано. Сякаш създателят внезапно е бил пресечен …



Кошмари Следващата очевидка се преместила в нова къща, в спалнята на която, имало няколко огледала. “Скоро след преместването започнах да имам кошмари. Знаех от фън шуй, че огледала не би трябвало да се слагат в спалнята, тъй като те нарушават силата. Но, в този момент знам, че вършат освен това. Привличат зли духове. Дгледалата бяха вградени на вратите на шкафовете и беше невероятно да се отстранен. Година по-късно се преместихме в друга къща и се надявах, че в този момент няма да имам кошмари, тъй като в новата къща нямаше огледала в спалнята. Но, в новата къща нямаше врата към банята, а коридорът от банята гледаше право в спалнята. И от спалнята се виждаше огледало, висящо в банята, като че ли „ гледаше “ в спалнята. Кошмарите ми се появиха още веднъж. Огледалото в банята ми ги съобщи и на новото място. Имах две благоприятни условия – да го отстрани изцяло или да напиша защитни редове от Библията, което направих. След това кошмарите ми изчезнаха. ” Огледало от тавана Следващата история е оповестена на окултния уебсайт Pagans and Witches. Според нейния създател, сестра му се е преместила в къщата на родственици, където към този момент е видяна паранормална активност. Електрически крушки избухвали сами, в ъглите се спотайвали странни сенки, на пода се появявали отпечатъци от нечии боси крайници. Момичето не знаело какво се случва … “Сали реши да мисли за пренасяне и стартира да събира нещата си. Започна да реалокира мебели от стаята си в коридора. Много от мебелите бяха остарели. Принадлежаха на нашия дядо и на други поданици на къщата. Един ден, когато отидох да посетя Сали с татко ми и седяхме в хола, чух мощен удар и тропот в коридора. Изтичах там и видях, че татко ми стои и гледа нещо. Аз попитах: “Какво стана? ” Баща ми отвърна: “Огледалото се счупи. Просто падна от единствено себе си. ”



Баща ми събра частите и ги хвърли в боклука, след това се върна и сподели на Сали, че е намерил някакъв лист хартия с надписи в рамката. Беше публикация от остарял италиански вестник, от 1985 година, за футболен мач. Попитах Сали от кое място е взела това огледало, дали е останало от дядо ни или е оставено от някой от наемателите. Сали ми сподели: “Не знам, открих го на тавана, боядисах рамката и след това го сложих в стаята си. ” Според татко ни, това огледало е принадлежало на едно момиче на име Мария, което в миналото е наело стая тук. Мария обичала да пътува и да носи сувенири от разнообразни страни. След като огледалото се счупи, паранормалната интензивност в къщата спря. ” Много екстрасенси поучават да не се употребяват огледала, които са получили от други хора. Например, са били особено изхвърлени или забравени от някой. Още по-малко да се вземат огледала от стаите на хора, които са умряли там, даже и да са родственици. По-добре е да се отървете от такива огледала по никакъв метод.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР