Нелоши резултати за първите дни на май очакват отворилите по

...
Нелоши резултати за първите дни на май очакват отворилите по
Коментари Харесай

Хотелите по северното Черноморие вече са пълни с румънски туристи

Нелоши резултати за първите дни на май чакат отворилите по Черноморието хотели. От през вчерашния ден курортите се пълнят с румънци, идват хора от и други европейски страни, както и българи. Не работят всички хотели, а главно тези, които са на първа линия - само че се чака да се изпълнят оптимално за Великден и Гергьовден. Оживлението е реалност, мненията са, че все още жителите от глобената Русия се компенсират с туристи от други места. Като цяло упованията са за мощен туристически сезон, ранните записвания вървяха добре. 

" Златни пясъци " се готви за към 15 000 посетители през уикенда. Предимно румънци, главната вълна приижда от на следващия ден. В " Слънчев бряг " - идват и гърци. Южното Черноморие чака чартъри с британци и поляци. Малко по-късно - чехи, германци. Общо делът на българите е висок, евентуално ще е над една трета. При българите фактор е съвпадението сред Великден и почивните майски дни. Дъждовното време не отхвърля гостите, защото по принцип началото на май не предлага положителни условия за плаж. Разчита се на басейни, спа капризи и така нататък Вътрешни курорти като Банско, Сандански и други също регистрират доста висока запълняемост - съвсем напълно от българи.

Навсякъде главният проблем остава добре прочут - неналичието на фрагменти. 

Румънският интерес към българското море, а и гръцкото, заради което коли от северната ни съседка минават директно, станаха аргументи за командироване на румънски служители на реда, които взаимно с български патрулират по пътищата.

Смесените екипи наблюдават за трафика в областите Видин, Добрич, Русе и Силистра - 30 април, 1 май и 6 май са избрани като основни за натоварването дати. Изпреварване, нахлуване в лентата за насрещно придвижване и лишаване на преимущество в тесни сектори са главните нарушавания, за които ще наблюдават служителите на реда. Екипи от Румъния, в това число да наблюдават за реда в самите курорти, бяха командировани и в предходните туристически сезони. Но в този момент се чака да имат много работа заради интензивния трафик в границите на няколко дни. Всички водачи следва да бъдат много деликатни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР