Най-малко 118 затворници избягаха от затвор в Нигерия, предаде Ройтерс.

...
Най-малко 118 затворници избягаха от затвор в Нигерия, предаде Ройтерс.
Коментари Харесай

Масово бягство, след като природно бедствие разруши затвор

Най-малко 118 пандизчии избягаха от затвор в Нигерия, съобщи Ройтерс. Пороят, който е траял няколко часа, е разрушил елементи от пандиза със междинна степен на сигурност. Паднала е и стената по периметъра.

Службите и полицията преследват бегълците. Досега са хванали единствено 10 от избягалите пандизчии. Затворът се намира в град Суледжа наоколо до Абуджа, столицата на Нигерия.

„ Властите са наясно със обстановката. Препоръчваме на обществеността да следи за бягащи пандизчии и да рапортува всичко съмнително “, сподели представителят на затворническата администрация Адама Дуза.

 Испания хвана, а по-късно по простъпка освободи най-издирвания наркобарон в Европа Светът 3 мин. Испания хвана, а по-късно по простъпка освободи най-издирвания наркобарон в Европа  Ще активизира ли Украйна пандизчии? Светът 3 мин. Ще активизира ли Украйна пандизчии?  Настаниха в институция от затворен вид българина, обвинен за ликвидиране в Германия Светът 1 мин. Настаниха в институция от затворен вид българина, обвинен за ликвидиране в Германия  Испания хвана, а по-късно по простъпка освободи най-издирвания наркобарон в Европа Светът 3 мин. Испания хвана, а по-късно по простъпка освободи най-издирвания наркобарон в Европа  Ще активизира ли Украйна пандизчии? Светът 3 мин. Ще активизира ли Украйна пандизчии?  Настаниха в институция от затворен вид българина, обвинен за ликвидиране в Германия Светът 1 мин. Настаниха в институция от затворен вид българина, обвинен за ликвидиране в Германия

Дуза не даде детайлности за самоличността или принадлежността на избягалите пандизчии, само че в предишното членове на ислямистката бунтовническа група „ Боко Харам “ са били затваряни в пандиза в Суледжа.

Масово бягство от затвор Снимка: Reuters

Хиляди пандизчии избягаха през последните години заради слаба инфраструктура и офанзиви на екстремисти, по-специално офанзивата на „ Ислямска страна “ през юли 2022 година против строго охраняван затвор в столицата Абуджа, където бяха освободени към 440 пандизчии.

Масово бягство от затвор Снимка: Reuters

„ Не подценяваме обстоятелството, че доста от оборудванията ни са издигнати през колониалната ера са остарели и слаби. Полагаме старания за реконструкцията им, както и за построяването на нови затвори с потенциал от 3 хиляди души “, сподели още представителят.

Масово бягство от затвор Снимка: Reuters

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР