На 6 май (понеделник), Ден на храбростта и празник на

...
На 6 май (понеделник), Ден на храбростта и празник на
Коментари Харесай

Забрана за дронове в центъра на София за 6 Май

На 6 май (понеделник), Ден на храбростта и празник на Българската войска, от 10.00 часа ще се състои церемониален водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска. Почит и благодарност пред паметта на починалите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния боец в столицата.

Гражданите, които желаят да участват, ще имат достъп през пунктове за инспекция, проведени при ул. " Раковски " и ул. " Оборище ", при ул. " Париж " и ул. " Шипка " и при южната страна на храм-паметника " Свети Александър Невски ".

Хората ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

Националната работа за защита не разрешава полетите с дронове в центъра на София и на 6 май. Причината е военният церемониал, който ще се организира в столицата. Рестрикцията за хвърчене е с радиус от километър от пл. " Княз Александър I ".

" Във връзка с тържественото отбелязване на 6 май – Деня на храбростта и празник на Българската войска, от 08.30 часа до 12.30 часа се вкарва възбрана за полети на безпилотни летателни средства (БЛС) в радиус от 1000 м към зоната за сигурност с център пл. " Княз Александър I " в столицата ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР