Над 1,37 милиона километра железопътни линии пресичат целия свят. От

...
Над 1,37 милиона километра железопътни линии пресичат целия свят. От
Коментари Харесай

Призрачни влакове се появяват навсякъде по света

Над 1,37 милиона километра железопътни линии пресичат целия свят. От тази видимо безкрайна мрежа от коловози има няколко сектора, за които се твърди, че са населявани от влакове-духове. През годините фантомни локомотиви са забелязвани в голям брой страни и нормално се свързват с покруса и злополучие. Влакът-фантом на Тей Бридж В нощта на 28 декември 1879 година ветрове от 130 км/ч раздират затворената част от моста Тей Бридж, когато трен със 75 души минава правата. Всички умират в случая, който се дължи на неприятната структура на моста. След преоценки на сигурността мостът е възобновен и остава изправен и до през днешния ден.



Разказва се, че на всяка годишнина от бедствието на моста се появява влак-призрак. Свидетелите оповестяват, че чуват писъци до момента в който привидението се спуска към водите изпод, преди да изчезне изцяло. Призрачен трен в Питсфийлд Служители и гости на заведението на Джон Куирк – Бридж Динър, в Питсфийлд, Масачузетс, се изненадват да следят два пъти парен трен, който минава около прозорците на помещението с цялостна скорост не един път.



Тогава е 1958 година и парните влакове са спрени от десетилетия. Освен това, коловозите минаващи около заведението не са част от дейна железопътна линия. Смята се, че тези две събития могат да бъдат свързани с злополуката на трен през 1893 година, случила се на 50 км източно, в град Честър, при която са убити 15 пасажери. Влакът пътува от Чикаго до Бостън, а Питсфийлд е единствената спирка. Защо появяванията на влака-фантом са се случвали два пъти за една година, а по-късно в никакъв случай повече е мистерия. Призрачен трен на моста Бостиан Друга злополука случила се с трен на мост в от края на XIX век. Инцидентът на моста Бостиан е най-тежката злополука, обвързвана с влака в историята на Северна Каролина. Тя се случва през 1891 година 23 души умират при дерайлирането, дължащо се на несъразмерна скорост. Разказва се, че влакът излетява във въздуха и се разрушава в дърветата изпод.



В продължение на години се носят митове за призрачната поява на влака на годишнината от бедствието. През 2010 година млад мъж е ударен и погубен от същински трен, до момента в който е бил на „ лов за фантомния локомотив “. Как не е чул или видял действителният трен да идва остава мистерия … Влакът-призрак Сребърната стрела Влакът Сребърната стрела се появява в тунелите на метрото в Стокхолм, Швеция. Той е наименуван по този начин, заради неповторимата си алуминиева осанка, всички останали влакове са зелени. Ловците на призраци от време на време го виждат и описват многочислени градски митове.



Една такава легенда твърди, че влакът може да се види единствено след среднощ. Той свири, само че няма никой на контролните уреди. Друг мит, обвързван със Сребърната стрела е, че този, който се качи на него – никой повече не се го вижда. Призрачната светлина на Сейнт Луис Саскачеван е прерийна и бореална провинция в Западна Канада, междинната от трите прерийни провинции.



За Призрачната светлина на Сейнт Луис или още Призрачният трен на Сейнт Луис се твърди, че се движи по остарял железопътен маршрут отвън селището Сейнт Луис. Феноменът е показан в епизод на „ Неразгадани мистерии “. Смята се, че е или „ неидентифициран влак-призрак “, или „ светлината на фенера на загубен човек, който е заледен до гибел в търсенето си на дома “. Две момчета от Саскачеван вземат решение да проверяват Призрачната светлина на Сейнт Луис като теоретичен план. Заключението им е, че фаровете на коли от близката автомагистрала са причина за странното събитие. Но, дали е по този начин …? Погребалният трен на Линкълн След убийството на Ейбрахам Линкълн, 16-ия президент на Съединени американски щати, фамилията му желае той да бъде заровен в град Спрингфийлд, Илинойс, а не в столицата на страната. Организирана е погребална върволица с трен в огромна част от северната част на Съединени американски щати.



Оттогава на всяка годишнина от гибелта на Линкълн се появява нереален траурен трен, движещ се по маршрута, в началото стихотворец от локомотива на мъртвия президент. Говори се, че часовниците в градовете по пътя стопират, когато влакът минава около тях.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР