Много хора могат да потвърдят, че са виждали кучета да

...
Много хора могат да потвърдят, че са виждали кучета да
Коментари Харесай

Вредно ли е за кучетата да гледат телевизия?

Много хора могат да потвърдят, че са виждали кучета да гледат телевизия и това се отнася освен до стопани на лаещи четириноги.

Наистина кучетата гледат телевизия, по тази причина постоянно стопаните им оставят включен тв приемника, когато отиват на работа, с цел да не се усещат самотни техните питомци денем.

Възниква въпросът дали гледането на телевизия от кучето е нездравословно и би трябвало ли да се употребява това модерно постижение за развлечение на самотни и скучаещи четириноги. Отговорът на този въпрос минава през схващане какво виждат и възприемат домашните питомци, гледайки екрана на телевизионния правоприемник.

Какво виждат кучетата, когато гледат телевизия

Направените изследвания по този въпрос са открили, че косматите домашни питомци могат да разграничават образно изображения на други кучета, да разпознаят други животни и да разграничат познати звуци като кучешкия лай да вземем за пример.

Тяхното зрение обаче се разграничава от човешкото и въпреки че също виждат цветно, те могат да възприемат единствено цветове в жълтия и синия набор. Това значи, че виждат всеки цвят в кафяво, жълто, синьо или сиво.

Що се отнася до придвижването на предметите, четириногите ни любимци записват придвижването на обектите по-бързо от хората. Затова и новите тв приемници с разнообразни варианти будят доста по-голям интерес измежду тях.

Характерът на самото животно, както и породата също имат значение за самостоятелното усещане на течащото предаване на екрана.

Вредно ли е за кучето да гледа телевизия

Отговорът е безапелационен, освен че не е нездравословно гледането на телевизия от кучето, само че то може да има позитивен резултат върху душeвността му, защото може да се употребява за лекуване на тревога при разлъка със стопаните.

Отивайки на работа за дълги часове, стопанинът може да остави телевизионния правоприемник включен на деликатно определен канал, който излъчва спокойни картини с естествени претекстове, тиха приятна музика с успокоителен резултат, които ще подтикват кучето да се почувства умерено и ще го приканят към сън и отмора.

Звуците, цветовете и придвижването, предавани от приемника основават чувство за близостта на хората, което също работи успокояващо.

Вредно е обаче стартирането на канал със мощни звуци, безредни картини или звук, който работи изнервящо на четириногия другар на индивида и може да го задейства към експанзия във връзка с движимостите в дома.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР