Ливърпул надви Тотнъм с 4:2 у дома в предпоследна среща

...
Ливърпул надви Тотнъм с 4:2 у дома в предпоследна среща
Коментари Харесай

Ливърпул отказа Тотнъм от топ 4 след голово шоу на Анфийлд

Ливърпул надделя Тотнъм с 4:2 вкъщи в предпоследна среща от 36-ия кръг на британската Висша лига. На " Анфийлд " мърсисайдци стигнаха до трите точки и значително сложиха завършек на упоритостите на противника за място в топ 4.


Началото бе за домакините, които след греда на Мохамед Салах ликуваха в 16-та минута. Дейният от ляво на офанзивата Коди Гакпо центрира отлично към египетския нападател на " алените " и той не сбърка от близка отдалеченост за 1:0. След няколко положителни обстановки пред вратата на Гулиелмо Викарио, резултатът набъбна на 2:0 в края на първото полувреме, когато Салах стреля и Викарио избави, само че топката попадна на десния крайник на Анди Робъртсън, който осъществя един от редките си голове с екипа на Ливърпул.

След паузата Гакпо направи резултата типичен след центриране на Харви Елиът. Младият футболист на домакините се прояви, отбелязвайки четвъртия гол във вратата на " шпорите " след фирмено осъществяване с левия крайник. След това Ливърпул направи промени в състава и искрено се отпусна, което разреши на лондончани да се върнат в срещата. Влезлият от пейката за Тотнъм Ричарлисон първо осъществя за 1:4 след изострен пас на Бренан Джонсън от дясно, а по-късно асистира на Хюн Мин Сон за ново попадение в мрежата на Алисон. В идващите минути до края на мача и двата тима имаха своите шансове, само че статуквото остана непроменено.

Така Ливърпул завоюва в предпоследния дуел на мениджъра Юрген Клоп на " Анфийлд ". Мърсисайдци са трети в таблицата със 78 точки, само че възможностите им за купа в прощалния сезон на немския им ментор се изпариха - пет точки разстояние от лидера Арсенал, три кръга преди края. Вторият Манчестър Сити е с 82 пункта и мач по-малко от " алените ". Тотнъм от своя страна би трябвало да направи знамение, в случай че желае да се добере до четвъртото място в крайното класиране, защото изостава със седем пункта от заемащия тази позиция Астън Вила, макар че има дуел в запас.

В идващите си срещи " шпорите " на Анге Постекоглу са домакини на борещия се за избавление дилетант Бърнли, до момента в който Ливърпул гостува на Вила. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР