Към част 1 – ТУК Представяме ви наша селекция на ужасни

...
Към част 1 – ТУК
Представяме ви наша селекция на ужасни
Коментари Харесай

Селекция на ужасни истории от британския фолклор




Към част 1 – ТУК Представяме ви наша селекция на ужасни истории от английския фолклор. Британската просвета и фолклор са едни от най-известните в света и доста хора са чували за легендите за крал Артур или английските национални приказките. Въпреки това, британците имат цялостен ​​каталог от доста по-тъмни и плашещи истории, които най-често се описват като нощни истории на ужасите (Zona666.com). Всяка просвета има истории и фолклор, които се предават от потомство на потомство, като имат няколко цели – от поучителни до предизвестия и закани. Черната Енис Черната Енис (или Черната Ана, Black Anna, Black Ennis) е името на тайнствена магьосница, упомената за първи път през 1764 година. Тя се появявала на пътя, който се наричал „ Мястото на Черната Енис “. Според митовете, самата Енис живеела в пещера наоколо с огромно дърво на входа и изглеждала доста извънредно, даже за магьосница. Тя имала синьо лице и нокти от желязо. През нощта, Черната Енис обичала да обикаля към Лестършър и да краде деца, или овце. Вещицата жадно ги поглъщала.



Ръцете й също били необикновени, а точно дълги и по-скоро като на паяк. С тези ръце, вещицата се вмъквала в къщите през прозорците и крадяла децата от леглата им. След което ги завличала в пещерата, където първо пиела кръв от тях и по-късно ги одирала. Овесвала кожата им, с цел да изсъхне на клон на дърво, а когато тя изсъхнела, я прикрепяла към полата си. Самата пола също била ушита от кожата на убити деца. Джак Скокливецът Според разказите, Джак Скокливецът е същинско хуманоидно творение, което тероризира викторианска Англия от 30-те години на 20-ти век и е забелязано от голям брой хора. Най-често, хората говорели за неговите ярки червени очи и за обстоятелството, че той прави големи скокове на височина и широчина, прескачайки елементарно от покрива на една къща на друга. Четете още: Деца-призраци в една от най-известните населявани къщи в Съединени американски щати (видео) Бил облечен в компактно прилепващ мрачен костюм, а пръстите му били дълги и със стоманени нокти. Понякога, той издухвал непосредствено в лицето на уплашените минувачи наследник огън. Друг път, атакувал дами и ги драскал с ноктите си, като им причинявал съществени рани.



За първи път е следена през 1810 година, а главната серия от наблюдения е през 1837 година и 1838 година Виждали го в края на 19-ти век и даже при започване на 20-ти век, само че откривателите не считат тези истории за действителни. Но тези, които са се състояли през 30-те години на 20-ти век, се третират доста деликатно, считайки ги за същински обстоятелства за нападенията на чудовището над английското население. Гитраш Това творение е известно в провинцията на Йоркшър (Yorkshire). Гитраш е най-опасното локално страшилище, изключително за самотните пасажери. Той се появявал под формата на черно муле, черно куче или кон с огненочервени очи. За пътешественика, срещата с Гитраш, съвсем постоянно води до огромни неприятности или до гибел. Това творение води хората в пустинята, от която никой не се е прибирал. Звярът от Бодмин Мур Бодмин Мур (Bodmin Moor) е хълмист, мочурлив и необитаем сектор в Корнуол (Cornwall). Там има доста монументи от неолита, в това число кръгове от камъни. А от антични времена тук са се срещали необикновени същества.



Най-известното локално страшилище е голяма черна котка. Тя се храни се с овце от локалните фермери. Фермерите постоянно намират остатъци от овцете си, раздрани от незнайни хищници. От локалните хищници, тук има единствено лисици. На процедура няма бездомни кучета. И в никакъв случай не е имало изказвания от зоологически градини за избягали пантери. През ХХ век, в Бодмин Мур имало към 60 известия за огромна черна котка. През 1995 година, по заповед на държавното управление е извършено задълбочено изследване, което посочило, че няма рискови за овцете животни. Днес обаче, фермерети не престават да намират раздрани на части овце. Богарт Сега Богарт е различим от голям брой хора в доста страни, с помощта на книги и филми за Хари Потър (Harry Potter). Богартът приема облика на това, от което човек се опасява най-вече. Първоначално, в британския фолклор това било зло творение, живеещо в домовете на хората.



Богартите обичат да се крият в тъмни и тесни места, като да вземем за пример под легло или в килер, а от време на време могат да се трансфорат в други същества. Но, незвисимо отобаза си, той единствено пакости. Ако нещо непрекъснато изчезва в къщата, храната се скапва, млякото бързо се вкисва, хората падат на равно място, подът стартира да скърца зле и така нататък, тогава Богарт живее в къщата. Богартите са толкоз “лепкави ”, че е мъчно да се отървеш от тях, даже в случай че се преместиш в друго жилище. Особено рисково е да назоваваме богарта: “Богарт. ”. Оказва се, че те ненавиждат това име и в случай че е бил наименуван по този начин, той става още по-зъл и нанася повече вреди. Съвременните откриватели на аномални феномени вършат паралел сред Богарта и полтъргайста, разкривайки доста прилики. Най-вероятно тези феномени са едно и също.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР