Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли искането на палестинската въоръжена групировка

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли искането на палестинската въоръжена групировка
Коментари Харесай

Нетаняху отхвърли предложението на Хамас, Хания с обвинения към премиера на Израел

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отхвърли настояването на палестинската въоръжена формация Хамас за преустановяване на войната в Газа, с цел да се реализира съглашение за преустановяване на огъня.

„ Държавата Израел не може да одобри това.. Не сме подготвени да приемем обстановка, в която батальоните на Хамас излизат от бункерите си, поемат още веднъж контрола над Газа, възвръщат военната си инфраструктура и се връщат, с цел да заплашват жителите на Израел “, сподели Нетаняху, съгласно изказване от кабинета му.

От своя страна политическият началник на Хамас Исмаил Хания упрекна премиера на Израел в саботиране на напъните на медиаторите, участващи в настоящите договаряния, ориентирани към помирение и замяна на заложници в Газа.

Хания, намиращ се в арабското емирство Катар, където е щаб квартирата на Хамас, посочи, че министър председателят Бенямин Нетаняху желае да " измисли непрекъснати оправдания за продължение на експанзията, разширение на кръга от спорове и саботиране на напъните, положени посредством разнообразни медиатори и страни ".
Отделно Нетаняху разгласи, че държавното управление му е решило да закрие основания в Катар новинарски канал „ Ал Джазира “, с който администрацията му има дългогодишна омраза. Правителството „ единомислещо реши: каналът за подстрекаване Ал Джазира ще бъде затворен в Израел “, оповести Нетаняху в мрежата X.

Малко по-късно стана ясно, че израелският министър на връзките е наредил изземването на оборудването за лъчение на малкия екран „ Ал Джазира “, откакто държавното управление реши да закрие в страната основания в Катар новинарски канал, с който имаше дългогодишна омраза. Съгласно заповедта на министъра на връзките Шломо Кархи Израел ще конфискува устройства, „ употребявани за снабдяване на наличието на канала “, в това число съоръжение за редактиране, камери, микрофони, сървъри и преносими компютри, както и съоръжение за безжично предаване и някои мобилни телефони. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР