За Карл Густав Юнг и за съвременното психологическо мислене кръгът

...
За Карл Густав Юнг и за съвременното психологическо мислене кръгът
Коментари Харесай

Кой кръг ще изберете разкрива интересни неща за вашата Карма в живота!

За Карл Густав Юнг и за актуалното психическо мислене кръгът символизира Аза и целостта на душeвността. С помощта на кръгови проби желаеме да разберем по какъв начин се чувствате в живота.

Как живеете живота си и по какъв начин поставяте граници сред себе си и всичко към вас. Ако в логиката на психиката кръгът представлява Аза , то в източната философия кръгът е знак на Силата .

Енсо (円相) е японската дума за кръг и има надълбоко значение, надълбоко вкоренено в дзен будизма.
Енсо е знак на просветлението, безкрайността и безспорната галактика.
Във философията на дзен Енсо (кръг) съставлява цялото (вселената) и нищото (абсолютната празнота).

След като видяхме някаква символика в основата на кръга, дано създадем нашия тест! В нашето изображение признакът на кръга се развива, обозначавайки разнообразни характерности: единственото общо нещо е цветът, с цел да не „ пречи “ при избора на форми.

Вашите избори би трябвало да отразяват вътрешното ви създание, доколкото е допустимо. За да извършите този тест, пробвайте да си визиите себе си в един от тези кръгове:

Коя форма ви харесва най-вече? Погледнете за няколко секунди и изберете кръг, който притегля вниманието ви и го почувствайте като част от вас.

Кръг № 1: Еволюция на себе си

Докато стрелките на часовника се въртят по посока на часовниковата стрелка и приключват цикъла, този кръг стартира с по-тънка линейност, с цел да се удебели и да продължи до края.

Подчертава се, че кръгът не се затваря, това значи непрекъсната еволюция и напредък. Кръгът не дава „ други разсейващи фактори “, с цел да базирате растежа си само върху себе си.

Какво значи всичко това? Че, преди всичко, вие сте доста тесногръд човек, желаете да се усъвършенствате, да учите, да изследвате външния свят, без да сте доста ангажирани.

Вие сте много персонален човек, вашият път приказва доста: постоянно сте предпочитали да поддържате връзка и да се сравнявате с по-зрели хора, тъй като не сте намерили същинско съпоставяне с сътрудниците си.

Винаги си бил доста зрял човек за възрастта си. Вие сте типичен човек, който избира да взема решение проблемите си самичък.

Кръг #2: Освобождаване

Избраният от вас кръг е единственият, който демонстрира вътрешни и външни графики и демонстрира, че някои от тях са изцяло отделени от континуума на кръговата линия.

Тази характерност може да символизира еманципацията като освобождение от възприемани или фактически наложени ограничавания от трети страни, семейство, работа и така нататък

Вие сте земен човек: имате добре открити граници и не се страхувате от външния свят.

Има добра естетика сред метода, по който възприемате себе си и метода, по който взаимодействате с външния свят. Вие сте човек, отворен към нови запознанства, не обичате закостенелите схеми и натрапвания.

Вярвате доста в другарството и сте насочна точка за доста хора, както и характеризиращи фигури отвън кръга.

Кръг №3: смисъла на Съединението

Централната точка на този кръг е вътрешното му ядро: дървото.

В логиката на психиката едно дърво съставлява семейство, съюз, връзки… Опорната точка на вашия живот са вашите привързаности, които са неразделна част от вашето Същество.

Вие вярвате в фамилните полезности и сте доста грижовни, дотолкоз, че с течение на времето сте се трансформирали в постоянна насочна точка за вашите близки.

Дървото се простира нагоре с огромен брой клони: вие сте функционално настроени към другите, чувствате се виновни за околните си, само че знаете по какъв начин да дадете вярната независимост на деяние, без да се натрапвате (кръгът не се затваря).

Това демонстрира отвореност към външния свят и промени, които можете да приемете без доста драма.

Кръг #4: Стабилност

Както на фигура 3, този кръг също има централно ядро, този път не е дърво, а стилизирани венчелистчета на лотосов цвят.

Това цвете може да се роди и пораства в рискови условия. Представлява способността за промяна и опозиция на всеки човек.

Кръгът не е дефиниран от континуум, а е формиран от разнообразни пластове, които съставляват компликациите, пред които е трябвало да се изправи, с цел да построи своята персона и да се изправи пред измененията, които животът му е донесъл.

Цветето съставлява разновидност: цветето не е многогодишно, само че вижда ясно дефиниран цикъл, развива се, цъфти, избледнява и се преражда в лицето на нов цикъл на живот.

Разбирате, че събитията се подреждат, вашата философия е, че рано или късно всичко се случва.

Кръг #5: Последователност

Избрали сте един затворен кръг, само че това в действителност не значи неподвижен!

Вие сте динамична персона и мисълта, че сте на едно място, ви кара да настръхвате…

ето за какво обичате да пътувате и да имате нови житейски прекарвания.

Всеки кръг съставлява континуум, определеният от вас е линеен, няма графики, с изключение на границата сред вътрешно и външно.

Вие сте доста разумен човек, който има компликации да прости: последователността е главната ви характерност, само че може да съставлява и ограничаване, защото може да докара до неотстъпчивост.

Вие сте пореден човек и ви е мъчно да измененията мнението си.

Разработили сте своите правила преди доста години и държите крепко на главните си полезности.

Както всички кръгове, той също е континуум и ви принуждава да гледате напред, без да спирате.

В допълнение към вашите съществени полезности, вашите връзки също имат антични корени: вие сте типичен човек, който съумява да поддържа дълготрайни другарства

Кръг #6: Оригиналност

Избраното от вас изображение се появява като наслагване на няколко кръга.

Това значи еластичност и умствена креативност.

Обичате дипломацията и можете да реагирате гъвкаво на външни събития: имате отличен дух на акомодация и можете да бъдете безапелационни.

Линиите, разпростряли се от главния кръг, демонстрират вашата креативност.

Много хора бъркат творчеството с артистичната страна, само че това не е безусловно по този начин, творчеството също е антиинформативна… не обичате разпоредбите и обичате да вършиме нещата по собствен метод.

Вие сте малко анархист и житейската ви история е тази, която ви е предиздвикала да взаимодействате с външния свят, като не страдате, а налагате съществуването си.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР