Издръжливостта на батерията, размерът на паметта и качеството на камерата

...
Издръжливостта на батерията, размерът на паметта и качеството на камерата
Коментари Харесай

Батерия, памет и камера определят кой смартфон ще си купим

Издръжливостта на батерията, размерът на паметта и качеството на камерата са трите характерности, които имат най-голяма тежест за потребителите при избора на смарт телефон. Това демонстрират данни от вътрешни изследвания на телеком оператора Yettel.

За цели 70% клиентите на телекома, който предлага повече от 100 разнообразни модела смарт телефони от 11 марката, батерията на устройството е от основно значение. 52% споделят същото за паметта, а 46% - за камерата.

По-назад остават желанията във връзка с операционната система (39%). След години на непрекъснато повишаване на диагоналите на екраните, съществуването на по-голям екран спрямо конкуренцията към този момент не е толкоз значим фактор - дори има 7%, които биха предпочели устройство с по-малък панел.
 Снимка 659648
Източник:

Процесорът и продуктивността са фактор за малко повече от една осма от запитаните.

Защо?

Това, което виждат като наклонност в Yettel е, че всеобщите смарт телефони получават от ден на ден характерности и качества, които до наскоро бяха непокътнати за нишови категории като флагмани, геймърски модели или такива за рискова приложимост.

" Ако преди няколко години батерия с потенциал от 5 000 mAh беше присъща единствено за високия клас телефони, то през днешния ден този потенциал е най-малък стандарт, даже и в ниският клас ", споделя Орлин Поляков, управител " Управление на портфолиото с устройства ", в Yettel. " 8 GB RAM и 256 GB вградена памет към този момент са типични и предстоящи от телефоните в междинния клас, до момента в който премиум сегментът се характеризира с над 12 GB оперативна и до 1 TB вградена памет за предпазване на файлове ".

По думите му търсенето на повече памет се дължи както на възходящия брой и размер на приложенията, по този начин и на желанието на потребителите да съхраняват фотоси и видеа с висока резолюция - въпреки всичко от десетилетие имаме на пазара смарт телефони с 4K видео, а към този момент няма настоящ флагман без 8K поддръжка.

Без спонтанни покупки

През последните години вървят два паралелни процеса - поради неналичието на чипове, инфлацията и логистичните усложнения смарт телефоните несъмнено нарастнаха, само че и, както към този момент стана ясно, получиха много съществени благоприятни условия. По-високата продуктивност, по-голямата батерия и по-добрата камера дават убеденост, че можем да използваме устройството си по-дълго.

Изглежда, че омагьосаният кръг на покупка на смарт телефон и промяната му с различен за под 2 години към този момент е в предишното. " През последните няколко години виждаме наклонност на удължение на интервала на покупка на ново устройства, който към този момент приблизително е 3 години, като значителен % от потребителите употребяват устройството си до момента в който не спре да работи напълно ", разяснява Поляков.
 Смартфонът е тук - и ще остане за по-дълго
Смартфонът е тук - и ще остане за по-дълго

Вече не третираме смарт устройствата като играчки и това е добра вест за цялата планета

Според изследванията на Yettel спонтанните покупки понижават и потребителите търсят оптималното съответствие цена-качество. Така лоялността към съответен бранд остава линия най-вече за премиум сегмента. В ниския и междинен клас търсенето се дефинира от това, кое за потребителя е най-хубавата оферта.

Макар единствено 7% да признават, че цветът на смарт телефона е значим фактор за тях, данните на Yettel демонстрират, че в действителност от ден на ден ползватели одобряват своите смарт устройства и като фешън аксесоар. Към тази явно значима за производителите потребителска група са ориентирани по-разнообразните в цветово отношение решения, както и влагането на по-нетрадиционни материали като титаниеви сплави, екокожа и керамика.

По-устойчив взор

Друга значима наклонност, обвързвана с намаляването на електронните боклуци, е все по-големият % възползващи се от акции като " Рециклирай и спести " и Buy-back, при които остарялото устройство се връща против отстъпка за ново.
 Една трета от българите употребяват смарт телефона си, до момента в който не спре
Една трета от българите употребяват смарт телефона си, до момента в който не спре

Yettel желае да предотврати попадането на 127 тона е-отпадъци в природата през идващите години

Най-сигурният метод да не вършим непотребни разноски и да не пълним сметищата със смарт телефони, обаче, е просто да използваме оптимално това, което имаме. От Yettel показват, че точно това стои зад концепцията " ". Тя е екосистема от услуги за удължение на виталния цикъл на предлаганите от телекома устройства. Чрез нея потребителят получава безвъзмездна 3-годишна гаранция на всички смарт телефони, а също по този начин и опция за обезпечаване на устройството си.

Това се случва на фона на един все по- " зрял " смарт телефон пазар, в който към този момент са зад тила ни годишните революционни скокове във опциите на устройствата - човек може да е убеден, че купеното през днешния ден устройство ще е задоволително положително за няколко години напред, дори и да не е топ флагмански модел. Когато това върви в комплект с грижа за него за по-дълъг интервал, " калкулираният " избор става по-лесен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР