Хайде да ви покажа и веган козуначето, важното е, че

...
Хайде да ви покажа и веган козуначето, важното е, че
Коментари Харесай

Веган козунак без яйца

Хайде да ви покажа и веган козуначето, значимото е, че се получи чудесно, ароматно и няма по какъв начин да не е вкусно, като знам какво му сложих.

Необходими Продукти

● *мерителна чаша от 300 мл
● бяло брашно - 2 чаши
● захар - 100 г
● стафиди - 3 с.л.
● черен шоколад - 30 г
● локум - 2 кубчета
● мармалад - 2 с.л.
● олио - 50 мл
● соево мляко - 100 мл
● суха квас - 14 г
● ванилова захар - 10 г
● кората на един лимон
● сок от половин лимон
● портокалов сок - от един дребен портокал
● орехови ядки - по избор

Начин на подготвяне

Хайде да ви покажа и веган козуначето или пък панетоне, няма значение по какъв начин ще го назовем, значимото е, че се получи чудесно, ароматно и няма по какъв начин да не е вкусно, като знам какво му сложих.

Все повече хора изключват скотски артикули в менюто си, у дома също се случи, по тази причина постоянно ви демонстрирам веган предписания.

Как го направих?

В дълбока купа сипах брашното, захарта, ванилията, кората от лимона и започнах да греша, да вкарам въздух в тестото. Прибавих стафидите, авансово накиснати в топла вода за малко и отцедени. Сложих и маята, още веднъж разбърках. Затоплих млякото, сипах го в сухата примес, прибавих сока и олиото и разбърках с лъжица. Покрих сместа с транспарантно фолио и оставих да втаса до удвояване на размера.

С мазни ръце трансферирах половината примес в тавата, постлана с хартия за печене. Подредих върху нея мармалад, орехови ядки. Но това е по избор. Отгоре систематизирам и останалата част от сместа. Върху нея сложих късчета шоколад, локум, още малко орехи и поръсих със захар. Оставих го във фурната на 30 градуса да удвои размера си и изпекох до подготвеност на умерена фурна 170 градуса. Накрая усилих градусите, да се получи присъщата захарна коричка.

Още е парещ, само че ухае отлично, като го разрежа ще покажа резултата и от вътре.

Хубава Велика събота!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР