Два от най-популярните продукти на Apple ще изчезнат от магазините

...
Два от най-популярните продукти на Apple ще изчезнат от магазините
Коментари Харесай

Защо Apple спира да продава хитови часовници в САЩ

Два от най-популярните артикули на Apple ще изчезнат от магазините на основния американски пазар след Коледа поради патентен спор. Става дума за смарт часовниците Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra. Продажбата им онлайн и офлайн ще бъде прекратена в края на тази седмица, оповестява CNN.

Решението е взето поради спор с производителят на медицински произведения Masimo. Той касае функционалността за премерване на сатурацията, която оказа помощ Apple Watch да стане международен водач. През октомври американската Комисия за интернационална търговия разгласи, че в тази ситуация е нарушен патент на Masimo. Президентът Джо Байдън към момента може да спре възможна възбрана за продажба, само че Apple са решили да работят превантивно.
 Apple реалокира производството на MacBook и Apple Watch във Виетнам?
Apple реалокира производството на MacBook и Apple Watch във Виетнам?

Ако договарянията доведат до резултат смяната ще е историческа

Те имат 24% световен пазарен дял в тази продуктова категория, като единствено през първите 9 месеца на 2023 година са продали цели 26,7 млн. бройки.

Очаква се компанията да отнесе въпроса и в съда, защото евентуално ще бъдат наранени и други модели от нейните смарт часовници. Пред CNN изпълнителният шеф на Masimo Джо Киани разяснява, че е подготвен на договаряния за извънсъдебно съглашение, само че Apple на този стадий не са изразили предпочитание.
 Apple Watch засрами швейцарската часовникарска промишленост
Apple Watch засрами швейцарската часовникарска промишленост

Компанията е продала 31 милиона бройки през 2019 година

Двете компании имат " задявка " от дълго време. През октомври 2022 година Apple заведе две каузи за нарушени патенти против Masimo поради сходни функционалности на Apple Watch и медицинския модел Masimo W1.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР