Бизнесмените Илия Камберов - Доне и Милен Стоянов, заловени преди

...
Бизнесмените Илия Камберов - Доне и Милен Стоянов, заловени преди
Коментари Харесай

Наркодилърите Барона и Милен Стоянов се разминаха с тънки присъди за притежание на 1 кг хероин

Бизнесмените Илия Камберов - Доне и Милен Стоянов, хванати преди година с огромно количество хероин в Пловдив, са сключили съглашение със съда и са се разминали със относително леки присъди, поради размера на хванатата дрога. Камберов и Стоянов бяха арестувани на 5 юни 2023 година, като Стоянов е бил въоръжен и е оказал опозиция. Двамата обвинеми са се занимавали с разпространяване на дрога от месеци, като тази информация е достигнала до служители на реда от отдел Криминална полиция, които са тръгнали по следите им още при започване на годината. На 5-ти юни криминалистите са получили информация, че Милен Стоянов ще транспортира до Пловдив огромно количество дрога от Калофер. Пакетът е бил предопределен точно за другия обвинен.
Прочетете още
При влизането на обвинения в града, той е спрян за инспекция от полицията. След осъщественото претършуване на автомобила е открит 1 кг хероин, разпределен в два пакета. След това полицията се е запътила към мястото на уговорената среща сред двамата мъже. Когато са пристигнали в офиса на автокъщата " К2 ", в която Милен Стоянов работи, криминалистите заварили и обвинения Камберов. При обиска на аудито, с което се е придвижвал той, била открита сумата от 38 хиляди лв. и малко количество опиати. След това служителите на реда са изършили претършуване и в жилището му, където още веднъж е открита дрога и е арестувана жена му Бахар, като съизвършител в притежанието. 

По време на делата за ограниченията на двамата задържани, наблюдаващият прокурор Димитър Молев пожела от съда да  обърне внимание и на това, че когато Милен Стоянов е спрян за инспекция не е оказал никакво подпомагане на чиновниците от Министерство на вътрешните работи, а  се е съпротивлявал. Той е имал в себе си и огнестрелно оръжие. 

Досъдебното произвеждане против Камберов, Стоянов и 38-годишната Бахар, е приключило с обвинителен акт и с обвинявания по член 354я от Наказателния кодекс за държане за разпространяване на високорискови субстанции.

По съглашение, утвърдено от Окръжен съд – Пловдив през януари 2024 година, на милен Стоянов. е наложено наказване от 1 година и 2 месеца отнемане от независимост при първичен общ режим и санкция в размер на 9 000 лв., На Илия Камберов е наложено наказване от 2 години отнемане от независимост условно с изпитателен период от 4 години и санкция в размер на 6 000 лв.. Наказанието на брачната половинка на Камберов - Бахар е 1 година отнемане от независимост условно с изпитателен период от 3 години. Определението на съда е дефинитивно. 

Доне по прякор Барон е от рода Камберови, в който има сериозен престъпен контингент. 

Милен Стоянов е притежател и съучастник в близо 10 търговски сдружения с друг предмет на активност.  Той участва  в ръководството на компаниите, " Ийст Мед ", " Апкалус " ЕООД, " Арми Гард ", " 7 Енс ", " Скай сити инвест " и " К2- Строй ", които се занимават с търговия, медицински произведения, застрахователна и строителна активност, а също по този начин и защита. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР