Българската професионална футболна лига информира футболните клубове в България, че

...
Българската професионална футболна лига информира футболните клубове в България, че
Коментари Харесай

В Народното събрание приеха важни закони за визите на чужденците, БПФЛ благодари на депутатите

Българската професионална футболна лига осведоми футболните клубове в България, че Народното събрание одобри на второ четене изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, които вземат решение серия проблеми с наемането на работна ръка от страни отвън Европейския съюз. Тези промени доста улесняват процедурата по картотекирането на задгранични футболисти.

Така се поставя завършек на бавната и тромава процедура по издаване на работни визи на футболисти отвън Европейски Съюз. Проблемът бе поставян неведнъж на дневен ред по време на срещите сред БПФЛ и футболните клубове. Досега настоящото законодателство на процедура не позволяваше на клубовете да употребяват новопривлечените футболисти без европейски паспорти с месеци, а в това време се постановяваше да изплащат заплати.

Вносители на предлагането в Народното събрание бяха Маноил Манев и Теменужка Петкова от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, а съществена заслуга имат също по този начин ръководителят на Комисията по туризъм Ертен Анисова и някогашният Министър на спорта Красен Кралев, който още веднъж сподели любовта си към спорта.

Българският парламент реагира извънредно бързо и придвижи всички процедури единствено в границите на 3 дни.

Българската професионална футболна лига поздравява и сътрудниците си от туристическия отрасъл, за които измененията в закона на процедура ще спасят сезона, защото ще решат казуса с изчезналите фрагменти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР