Apple активно работи по технология, която да позволи на AI

...
Apple активно работи по технология, която да позволи на AI
Коментари Харесай

Apple вкарва AI директно в смартфона

Apple интензивно работи по технология, която да разреши на AI модели да работят непосредствено на смарт телефони. Това е най-ясното доказателство, че компанията към този момент не гледа конкуренцията при изкуствения разсъдък в профил, написа FT.

Макар Apple да пусна на пазара първия всеобщ виртуален помощник - Siri, през 2011 година, новата вълна на AI разработки по този начин и не намираха място на нейните устройства.
 70 на 100 от чиновниците по света към този момент употребяват изкуствен интелект в работата си
70 на 100 от чиновниците по света към този момент употребяват изкуствен интелект в работата си

Това демонстрира ново световно изследване на Adecco Group

Сегашният теоретичен отчет е втори за месец - предходният представяше напъните на Apple за реализиране на местна работа на генератор на изображения, сходен на MidJourney.

Втората обява е обвързвана с оптимизацията на огромните езикови модели, които задвижват генеративния изкуствен интелект. Apple са опитали с модела Falcon 7B, който е с отворен код и е създаден от учени в Института за софтуерни нововъведения в Абу Даби.

До момента по-голямата част от сполучливите AI приложения работят на сървъри и потребителите ги употребяват онлайн. Такъв е методът на OpenAI и Microsoft, а в огромна степен - и на Гугъл.
 Икономиките, които ще се възползват най-вече от технологиите с изкуствен интелект
Икономиките, които ще се възползват най-вече от технологиите с изкуствен интелект

Съперничеството сред Китай и Съединени американски щати за пазарно водачество в AI технологиите може да има " позитивни последствия " за други страни

През 2024 година обаче се обрисува да забележим по-различна обстановка и то при въпреки всичко скромните в изчислително отношение смарт телефони. Там Samsung от месеци загатват, че идната серия Galaxy S ще има съществени AI благоприятни условия за превод и обработка на текст и основаване на визии. Със същата функционалност към този момент е натоварена и " умалена " версия на модела Gemini, който Гугъл вгражда в Pixel.

Вече не наподобява необикновено през идната есен и Apple да покаже своя прочит на тематиката " AI смарт телефон ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР