150 пътници превозени с автобуси до Карнобат заради скъсани кабели

...
150 пътници превозени с автобуси до Карнобат заради скъсани кабели
Коментари Харесай

Големи преспи в Сунгурларе, 3 влака блокирани с часове на гара Завет

150 пасажери превозени с рейсове до Карнобат поради скъсани кабели от паднали дървета, а Ришкият проход остана затворен

Три влака останаха блокирани с часове на гарата в с. Завет край Сунгурларе, поради паднали дървета на релсите, оповестява Българска национална телевизия.

Снежната завивка доближи 40 см в община Сунгурларе.

Ураганният вятър през нощта събори дървета, които скъсаха контактната мрежа в региона на жп гара “Завет ” край Сунгурларе. 3 влакови композиции по направление Бургас-Варна, Пловдив-Варна и София-Варна със 150 пасажери останаха блокирани от през вчерашния ден сутринта.

Над 9 часа чакаха пасажерите и от трите влака на гарата в с. Завет, с цел да бъдат извозени с рейсове.

" От 6ч сутринта сме тук. Аз съм потресена от цялата обстановка в действителност. За първи път ми се постанова да пътувам с трен в България и това е може би последния път ", показа пред националната телевизия Елица.

" Първият трен е закъсал в 6:15 сутринта. Осигурили сме храна и вода за пасажерите Осигурени са и три рейса, които и те пътуват насам за транспортиране на пасажерите и ще бъдат превозени до гара Карнобат ", посочи кметът на Община Сунгурларе Димитър Гавазов.

Около 17:00ч всички пасажери бяха извозени до гарата в Карнобат, откъдето продължиха с трен до София.

Затворен за придвижване е Ришкия проход, както и част от пътищата в региона, поради снегонавявания и преспи. Вследствие на мощния вятър десетки села останаха без ток.

Ураганният вятър късно нощес остави 20 села без ток в общините Айтос, Карнобат, Руен и Сунгурларе.

" Не се знае по кое време отново ще пристигна тока. Тази заран от 3:00-3:30 ч. нямаме ток. Казват, че има огромна повреда ", съобщи пред националната телевизия Мария Дамянова.

" Отопляваме се на дърва, готвим върху печката и свещи, газови лампи, фенери - за осветлението това ще е ", сподели пък Димитър.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР