13 години изминаха от смъртта на шестимата младежи, които загубиха

...
13 години изминаха от смъртта на шестимата младежи, които загубиха
Коментари Харесай

13 години от „Черния“ Великден в Симеоновград

13 години изминаха от гибелта на шестимата младежи , които изгубиха живота си, прегазени от пийнал водач . Тежкият случай се случи точно на Великден , 23 април в Симеоновград през 2011 година.

Завинаги в разцвета на своята младост останаха Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов - всички на възраст от 17 до 19 години . Децата бяха от София, Стара Загора и Симеоновград. Двама от младежите от компанията - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.
 
 Симеоновград Булфото

На оня " черен " Великден 23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград карал с висока скорост по улицата. Изненадващо губи ръководство над колата и се удря в дирек, след което колата се прекатурва и опустошава младежите на улицата. Групичката се била насочила към локалната черква 10 минути преди среднощ , с цел да посрещне там Великден. Така и не дочакват този миг. Пияният Данаил ги връхлита в тил. Експертизата сочи, че е карал със 130 км/ч.
 
 Симеоновград списък DarikNews.bg

" Цял квартал опустя . Бяха неразделни от деца. Не доживяха да си кажат „ Христос воскресе " в святата нощ. Нашият празник свърши вечно ", споделя бащата на Трифон, един от починалите младежи. " Трябваше да е зрелостник, оня ден купихме костюм за бала, в този момент ще го погребем с него ", добави почерненият родител след гибелта на сина си.
 
 Симеоновград Булфото

Шофьорът Данаил имал брошура единствено от няколко седмици . На прилежащата седалка бил 19-годишният му братовчед, който му дал ключовете за фамилния автомобил.

Следва дълга правосъдна сага с присъди и тяхното обжалване.
 
 Симеоновград Булфото

В последна сметка на 25 февруари 2013 година Пловдивският апелативен съд удостовери присъдата на Хасковския областен съд в частта, с която подсъдимият Данаил Георгиев, карал автомобила, е наказан на 12 години затвор при първичен общ режим и отнемане от право да ръководи МПС за период от 15 година за гибелта на повече от един човек.

Присъдата на братовчед му Живко Желев, който дал ключовете на братовчед му Данаил да кара, бе понижена на 7 години отнемане от независимост и на 10 години отнемане от право да ръководи МПС.
 
 Симеоновград Булфото

Така към днешна дата и двамата мъже са на независимост .

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР