Здравето на децата е от решаващо значение за тяхното общо

...
Здравето на децата е от решаващо значение за тяхното общо
Коментари Харесай



Здравето на децата е от решаващо значение за тяхното общо благополучие и успех в живота. Еди

Здравето на децата е от решаващо значение за тяхното общо благоденствие и триумф в живота. Един от най-важните аспекти на тяхното здраве е устната хигиена и денталното здраве. Затова е значимо родителите да имат подобаващи практики и да дават на своите деца грижа и внимание. За потребни препоръки към родителите се обърнахме към Д-р Бранимир Кирилов - стоматолог, специализирал в региона на имплантологията и оралната хирургия с впечатляващ професионален опит от над 25 години.
Д-р Кирилов има упоритостта да прави своите пациенти щастливи, като им дава най-хубавите решения в региона на денталното здраве, основани на разбирането на биологичните процеси. Той е лоялен на своето предопределение и се стреми да бъде смяната, която желае да види в света на стоматологията.

Д-р Кирилов, по какъв начин да подготвим нашите деца за здрави зъбки, с цел да имат едно усмихнато детство?
Ключът към усмихнато детство на децата ни са ранните контролни дентални прегледи. Заведете детето си на ортодонт още на 3 години и създайте верните привички за разчистване на зъбите у него. Чрез ранна интервенция на родителите и образование от тяхна страна, в посока по какъв начин вярно да мият децата зъбите си, те могат да им спестят доста проблеми със зъбите в бъдеще.

Как да убедим децата, че визитата при стоматолога е занимателно?
Не мисля, че би трябвало да убеждаваме децата си, че визитата при зъболекаря е занимателно. По скоро е належащо да научим децата си на здравна просвета. Това значи, че преди самото посещаване на зъболекаря, би трябвало да се погрижим вярно да подготвим детето за това, а атмосферата в кабинета да бъде предразполагаща за него.
В Medical Dent сме основали детско поделение, съобразено със всички условия за едно положително преживяване, каквото би трябвало да бъде профилактичния обзор на детето.
Предстоящата операция не би трябвало да бъде представяна като занимателна, тъй като това може да докара до неверни упования в детето. Разочарованието от своя страна ще построи отрицателна настройка в него. Така че, работете с детето в посока да обясните, че всеки има ангажимент да се грижи за здравето си и да върви на профилактични прегледи. Обяснете на детето логиката на нещата - когато е крепко, то ще е в по-добра форма, ще се храни по-добре и ще се радва на игри и хубави страсти. Поставете денталната грижа в групата на уговорките, а не в групата на забавата.

Кажете ни няколко метода да създадем визитата при детския ортодонт по-лесно за нашето дете?
Ключът е в персоналния образец и в вярната връзка. Само по този начин можем да изградим положителни привички и да създадем визитата в зъболекарския кабинет нещо рутинно, като това да поддържаме персоналната си хигиена.
Атмосферата в зъболекарския кабинет също е доста значима, това децата да виждат усмихнати и приветливи дентални експерти, които имат метод към тях, е решаващо за основаването на положителна настройка в тях.

Можем ли посредством занимателни игри, които да играем с децата, да ги научим да се грижат за зъбите си и има ли такива, които потвърдено работят от Вашата процедура?
На пазара към този момент има ултразвукови електрически четки за зъби, които демонстрират какъв брой време си мием зъбите. Останалото зависи напълно от родителите и техните умения да създадат занимателно миенето на зъбите.

Защо децата обичат сладкото и какви други възможности могат да им се предложат за по-здрави зъбки?
Темата за сладките храни е доста дълга. Нуждата на организма от въглехидрати е противоречива. С тях би трябвало да бъдем деликатни и изключително, когато приказваме за деца е значимо да ги научим да се хранят вярно и да употребяват доста плодове и зеленчуци. Това, с изключение на на общото им здраве,а ще се отрази директно и на здравината на техните зъби.

Какво можем да създадем, с цел да защитим зъбния гланц на децата?
Силантите са едно доста положително и съвременно решение за предварителна защита на кариеса на дъвкателните зъби. Те могат да се слагат както на млечните, по този начин и на непрекъснатите зъби. Опитът ми сочи, че с цел да предпазим зъбите от повреждане на ранен стадий, те могат да бъдат сложени още на 4 години. Това е преценка на лекуващия детски експерт и се дефинира от самата анатомия на зъбите на детето. Когато тя е по релефна и има съществуване на повече вдлъбнатини, те се почистват по-трудно и там се задържа храна. Детето от своя страна към момента не може да почиства задоволително добре зъбите си и това се трансформира в причина за формиране на кариес. Чрез силантите запечатваме тъкмо тези труднодостъпни сектори и по този метод предпазваме зъбите от образуването на кариес. Така че, с цел да намалите риска от кариес, водете детето си регулярно на контролни прегледи, където в точния момент може да бъде преценено належащо ли е слагането на силанти. Това би могло да бъде направено, както на всички зъби, по този начин и единствено на някои от тях.

Разбира се, постоянните профилактични прегледи на всеки 6 месеца и почистването на зъбите два пъти дневно са решаващи за зъбното здраве на всеки стадий от развиването на детето.

Работете с детето от най-ранна детска възраст в посока това по какъв начин то да се храни вярно, тъй като по този начин превентирате развалянето на зъбите. Правилните привички се основават. За мен, правилният термин, когато приказваме за деца, не е „ да ги отглеждаме “, а „ да ги възпитаваме и образоваме “! Здравната просвета и културата на хранене се основават.

Усмихнатите деца са по-успешни - по какъв начин усмивката и денталното здраве въздействат на самочувствието и триумфа на детето, съгласно вас?
Усмихнатият човек се възприема по-лесно в обществото, по-добре признат е и неговата компания е по-търсена. За да се усмихва едно дете, зъбите му би трябвало да наподобяват добре. Така социализацията му ще бъде по-лесна. Усмивката е значима, с цел да насочваме позитивни сила в пространството, а каквато сила изпратим, такава ще се върне към нас. Социалната акомодация също зависи от усмивката ни. Важно е да можем да приемем даже и компликациите с усмивка, тъй като те ни вършат по-силни. Така че, моят съвет към родителите и техните деца е - да се усмихват по-често на света към тях, а за здравето и хубостта на усмивката ще се погрижим ние!

Запишете час за безвъзмездна консултация от 15.06 до 30.06  или на телефон: +359 2 473 8792

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР