На 1 юли една от най-известните жени в света -

...
На 1 юли една от най-известните жени в света -
Коментари Харесай



На 1 юли една от най-известните жени в света - принцеса Даяна - щеше да навърши 62 години. Т

На 1 юли една от най-известните дами в света - принцеса Даяна - щеше да навърши 62 години. Тази умна, красива и изумителна дама, която се занимаваше с благотворителна активност и беше отличен посланик, е несъмнено един от най-популярните членове на кралското семейство.

Значителен принос за мащаба на тази известност има в годините и стилът на принцесата - мекушав, ослепителен, самоуверен, оспорващ академизма на обичайните кралски одежди. И преди 15 години, и в този момент, роклите на Даяна са фетиш, те са експонати в музеите и същински културни изказвания. Пример за това са: роклята “русалка ” от тъмносиньо кадифе на Виктор Еделщайн, в която Даяна танцува с Джон Траволта през 1985 година в Белия дом; дребната черна рокля на Christian Shtambolion, в която тя се появи тъкмо в тези дни, когато стана известна забежката на принц Чарлз с Камила Паркър Боулс; стилната бяла рокля “Елвис ” на дизайнерката Катрин Уокър, бродирана с 20 000 перли.
                             
on Feb 7, 2018 at 1:38pm PST
                             
on Jun 27, 2019 at 12:40pm PDT
                             
on Apr 3, 2018 at 12:16pm PDT

Проследяването на еволюцията на стила на Даяна е завладяваща активност, тъй като той се трансформира по метод, по който се трансформира самата Даяна, нейният темперамент и фамилно състояние. Преди брака с принц Чарлз момичето, което работи като преподавател в една от лондонските детски градини, надали е имало специфичен и присъщ жанр. Обличала се е по същия метод, както множеството млади аристократи на Британия – поли-молив от туид и жилетки. Дори нейната грандиозна сватбена рокля, основана от дизайнера Елизабет Емануел от чиста коприна, украсена с дантела, тюл, златна нишка и перли, с 7-метров шлейф, не бе високо оценена от стилните критици и провокира разнообразни отзиви измежду експертите.
                             
on Jan 29, 2018 at 11:45am PST

Често наричана " Срамежливата Ди " преди брака си с принц Чарлз, през 1981 година Даяна излиза от черупката си и осъзнава по какъв начин облеклата ѝ могат да се употребяват като мощен инструмент за връзка.
Принцесата се научава да споделя посредством дрешника си това, което не може да си разреши в реалност.
Даяна овладява изкуството да носи подобаващата дреха за съответния случай. За задгранични визити избира тоалети, въодушевени от националните цветове.
Тя носи ярки одежди, когато посещава приюти, с цел да наподобява топло и налично. Даяна в никакъв случай не е носела шапка в болница, тъй като това я е затруднявало да прегръща децата там. В допълнение постоянно е нарушавала кралския протокол, като е махала ръкавиците си, с цел да се ръкува с хората - най-силен е моментът, когато се ръкува с пациент със СПИН през 1991 година – деяние, което я слага на челните страници на вестниците по целия свят и унищожава големи количества стигма по това време, в това число неоснователния боязън, че заболяването се предава посредством досег.

Най-фотографираната жена за времето си, Даяна схваща разпоредбите на кралския дрешник, само че не се опасява да ги нагоди към себе си и ги модифицира.

Чудната промяна на Даяна стартира през 1980 година, а измежду стотиците фотоси и визии на принцесата можем да идентифицираме пет основни характерности за стила на незабравимата фешън икона на XX век:

1. Умела работа с пропорциите

Своята ексцентрична фигура – височина от 178 см, тесни бедра и необятни плещи, Даяна съумява да отиграе благодарение на няколко детайла. Тя се отхвърля от високите токчета, връщайки на гребена на вълната балетните пантофки и kitten heels. Колекцията ѝ от скъпи Manolo Blahnik и Jimmy Choo е наброявала стотици. Що се отнася до облеклата, тя избира рокли и костюми с прав контур. Перфектно скроените облекла не притеглят вниманието върху момчешките бедра. Акцентът постоянно е в региона на деколтето: това бе обичаният прийом на Даяна. Повечето от тези рокли са дело на Катрин Уокър. Между другото, през днешния ден, отдавайки респект на традицията, брачната половинка на принц Уилям - Катрин Мидълтън се появява постоянно в роклите на марката Kethrine Walker.
                             
on Jul 18, 2018 at 2:00pm PDT
                             
on Jul 17, 2018 at 12:25pm PDT
                             
on Jun 4, 2018 at 10:50pm PDT

2. Аксесоари

Благодарение на Даяна, перлените колиета престават да бъдат обичани и наложителни за аристократите на междинна възраст. Любим аксесоар на принцесата са и чантите, изключително една от тях - на множеството фотографии Лейди Даяна е с елегантна, ватирана квадратна чанта от лачена кожа. Това е Lady Dior от 1995 година Джанфранко Фере, който по това време оглавява къщата Dior, основава модела особено за Даяна. Днес Lady Dior е чанта-легендa. Даяна постоянно се появяваше и с комфортната чанта Tod's, която също се трансформира в паметна. През 1997 година, след гибелта на Даяна, компанията Tod' назовава чантата D-bag - в чест на принцесата.
                             
on May 22, 2018 at 11:14pm PDT
                             
on Mar 7, 2018 at 8:03am PST
                             
on May 24, 2018 at 5:04am PDT

3. Total Color

Този способ изисква доста кураж, а с цел да се осмелите да се облечете от глава до пети в един цвят, са нужни доза безчинство и категоричен усет. Даяна е имала и двете, тъй че постоянно се е обличала напълно в розово, лазурно или синьо. Любопитното е, че Даяна не се е страхувала даже от най-опасните решения като total red.
                             
on Oct 28, 2018 at 1:04pm PDT

4. Индивидуалност

Анна Харви, стилистка и добра другарка на Даяна, неведнъж признава, че е било невероятно да се наложи над нея: „ Даяна постоянно знаеше какво желае - и нямаше нищо общо с стилните съмнения или сезонните трендове. “

Известна е историята за това, по какъв начин Анна Харви е упорствала и убедила Даяна да си купи елегантно сиво палто, а след няколко месеца Даяна ѝ го е подарила - оказало се, че принцесата в никакъв случай не го е слагала.
                             
on Feb 19, 2019 at 12:11pm PST
                             
on Apr 2, 2018 at 9:29am PDT

5. Британската мода

Още при започване на светската си " кариера " Даяна взема решение, че ще носи облекла единствено на локални дизайнери – по това време английската мода се нуждае от поддръжка. Помощта на принцесата се оказа съдбовна - точно с Лейди Ди Анна Харви свързва мощният подем на английската мода.
В продължение на доста години Даяна носи единствено " английско " - облекло, дело на Катрин Уокър, Брус Олдфийлд, Виктор Еделщайн. Като брачна половинка на принц Чарлз, тя в никакъв случай не е участвала на международни фешън ревюта - посещавала е единствено тези в Лондон. Но след развода мис Спенсър открива италианската и френската мода, а Джани Версаче е първият международен дизайнер, чиито рокли стартира да носи. По-късно, Chanel, Valentino, Jacques Azagury и Christian Lacroix се появяват в листата на дизайнерите, чиито облекла Лейди Ди облича.
                             
на Юни 23, 2019 в 1:52 PDT

 
                             
на Юни 27, 2019 в 4:04 PDT

В продължение на доста години принцесата на Уелс бе единствената фешън икона, следена под лупа от целия свят.
Стилът на Даяна бе необятно заимствуван и към момента въодушевява дизайнерите до през днешния ден. Той даже участва в епохата на обществените медии - Instagram профилът " Princess Diana Forever ", има над 300 000 почитатели, като в него всекидневно се разгласява нейна фотография в разнообразни тоалети, която среща младото потомство със стила на обичаната принцеса.
                             
на Юни 28, 2019 в 3:51 PDT

 

По материали на Vogue
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР