Повече от 100 години немската марка се грижи за здравето

...
Повече от 100 години немската марка се грижи за здравето
Коментари Харесай



Повече от 100 години немската марка се грижи за здравето на цялото семейство, а отскоро - и

Повече от 100 години немската марка се грижи за здравето на цялото семейство, а неотдавна - и за здравето на четириногите му членове. Линията – сплотява диетични допълващи храни за котки и кучета, създадени от ветеринарни лекари. Тук думата „ диетичен “ няма никаква връзка с това, че домашният Ви любим би трябвало да отслабне. Основата за създаването на тези храни е научната и здравна доктрина на храненето – диетологията. Съставът на диетичните храни е особено съгласуван с потребностите на кучетата и котките в случаи на заболяване или при непълноценно хранене. Този вид храни подлежат на доста по-високи условия към състава, тъй че да могат да извършват съпътстващ лечението резултат при лекуването на болести. Те обаче могат да се употребяват и профилактично, както и при краткотрайни и по-леки здравословни проблеми.

Ставни проблеми при котки и кучета

Един от най-разпространените ставни проблеми при котките и кучетата е остеоартрозата - хронично заболяване, което се характеризира с прогресивно изхабяване на ставния хрущял. В доста случаи ставните проблеми постоянно са породени и от пострадвания или изхабяване, в резултат на придвижване на възрастта. Поради съпътстващата болежка сходен вид проблеми могат да нарушат качеството на живот, а неналичието на придвижване на засегнатите стави задълбочава казуса. Допълнението на храненето с диетични допълващи храни може да окаже незаменима поддръжка при ставни проблеми като остеоартрозата.



Кожни проблеми при котки и кучета

Най-лесно разпознаваеми при животните нормално са кожните проблеми. Здравата кожа се нуждае от подобаваща композиция от хранителни субстанции, с цел да извършва оптимално всички свои функционалности. Ако животното има дефицит на значими нутриенти, това може да окаже отрицателно влияние върху здравето на кожата, което да се прояви и върху козината.

Как можем да помогнем на четирикраките ни другари

1. Поддържане на ставите

Два продукта от портфолиото на Допелхерц® могат да окажат незаменима поддръжка за ставите на вашия домакински любим при сходен вид проблеми -

Допелхерц® für Tiere Комплекс за стави за кучета х30 хапки

За подкрепяне на метаболизма на ставите на кучетата при остеоартроза

- Омега-3 мастни киселини

- Натурален колаген вид II

- Зеленоуста мида

- Босвелия

- Витамин E

Есенциални мастни киселини

Есенциалните мастни киселини са специфични ненаситени мазнини, които организмът не може да създава самичък, и които би трябвало да се набират с храната. Маслото от сьомга да вземем за пример обезпечава незаменимите омега-3 мастни киселини EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), а лененото масло и маслото от конопено семе са висококачествени източници на α-линоленова киселина. Тези есенциални мастни киселини могат да окажат позитивно въздействие върху ставния метаболизъм.

Зеленоуста мида

Новозеландската зеленоуста мида обезпечава значими субстанции в поддръжка на ставния метаболизъм – глюкозаминогликани, омега-3 мастни киселини, липиди, витамини, аминокиселини и значими минерали като мед, цинк и селен. Зеленоустата мида е изключително богата на ETA (ейкозатриенова киселина), която може да окаже удобен резултат върху възпалителните процеси.



Натурален колаген вид II

Колагенът е главен съставен елемент на съединителната тъкан. Той обезпечава разтягащата мощ на лигаментите и сухожилията, подвижността на костите и устойчивостта на напрежение на ставния хрущял. Редовният перорален банкет на естествен колаген вид II основава имунологична приемливост, която може да предотврати ставните възпаления.

Босвелия

Босвелията (Boswellia serrata), наричана още индийски тамян, е дърво, което произлиза от Индия, Северна Африка и Близкия изток. Смолата на дървото съдържа специфични съставки, по този начин наречените босвелиеви киселини, които могат да подтиснат противовъзпалителните ензими, като по този метод имат облекчаващ резултат при възпалителни процеси.

За подкрепяне на метаболизма на ставите на котките и кучетата при остеоартроза



- Масло от сьомга, ленено масло и масло от
конопено семе

- Зеленоуста мида

- Екстракт от демонски нокът

- Хондроитин сулфат

- Витамин E, манган и метионин

Подобно на Допелхерц® Комплекс за стави и тук в състава участват омега-3 мастни киселини, зеленоуста мида и витамин E, с някои спомагателни дейни съставки:

Хондроитин

Хондроитинът (хондроитин сулфат) е един от главните съставни елементи на ставния хрущял. Той обезпечава еластичността му и устойчивостта му на удари, както и усилва пропускливостта на питателните субстанции за оптимално доставяне на ставите.



Дяволски нокът

Корена на дяволския нокът (Harpagophytum procumbens) съдържа горчивите субстанции харпагозид и харпагид. Те благоприятстват обмяната на веществата в сухожилията, връзките и ставите, като по този метод могат да подкрепят естествената функционалност на опорно-двигателната система.

2. Поддържане на кожата и козината

Всички значими дейни съставки, които могат да оказват помощ за поддържането на кожата и козината, можете да откриете в За подкрепяне функционалността на кожата при дерматози и мощно изразена загуба на космена завивка.



- Масло от сьомга, масло от вечерна иглика и масло от пореч

- Бирена квас

- Цинк и биотин

- Витамини E и A

- Куркума



Есенциални мастни киселини

Здравословното и уравновесено взаимодействие сред омега-3 и омега-6 мастните киселини е от изключителна значителност за целия организъм. Освен това те укрепват отбраната на кожата и укрепват стабилността на клетъчните мембрани. Друго преимущество на омега-3 мастните киселини е позитивното им въздействие при възпалителните процеси.

Цинк и биотин

Цинкът способства за естествената функционалност на кожата, козината, костите и ноктите. Освен това той подкрепя заздравителните процеси и укрепва имунната система. Биотинът взе участие в метаболизма и подкрепя образуването на нови корени на козината. За да се предотврати или противодейства на загубата на четина, породена от кожни болести (дерматози), биотинът е значим хранителен съставен елемент, който би трябвало да участва в диетата на вашия домакински любим.



Витамини E и A

Витамин E защищава веществата от свободните радикали както в организма, по този начин и непосредствено в храната. Освен това защищава тъканите от увреждания, които могат да бъдат породени от свободните радикали в организма при възпаления и пострадвания. Витамин A е от значително значение за диференциацията на епителните кафези и образуването на градивните субстанции на кожната повърхнина. Поради това дефицитът му може да докара до нарушавания като пърхот и вроговяване.

Куркума

Активната съставна част в корена на куркумата (Curcuma longa) е куркуминът. Особен интерес за науката съставляват неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които могат да окажат позитивен резултат в региона на кожата и козината, ставите, неоплазиите или инфекциите.

Продуктите на са създадени от ветеринарни лекари. Благодарение на апетитния си усет и комфортната си форма те са лесни и приятни за банкет, което трансформира грижата за здравето на домашния Ви любим в същинско наслаждение!

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР