За десета поредна година в София ще се проведе международният

...
За десета поредна година в София ще се проведе международният
Коментари Харесай

10 години международен форум за иновации в България

За десета поредна година в София ще се организира интернационалният конгрес Innovation Explorer. Събитието е планувано за 22 февруари 2024 година в зала “Джон Атанасов ” на София Тех Парк. Очаква ви футуристична разходка по следите на изгубеното време в България и отсъстващите нововъведения в живота ни, оповестяват уредниците.

Форумът за нововъведения ще опише три истории за напредъка в България: за минало незавършeно, настояще ненаправено и бъдеще неслучило се. За времето, с което изоставаме от света, и ни е все по-трудно да наваксаме.

Билетите с цена за ранна регистрация и непокътнати места са към този момент в продажба на уеб страницата на уредниците: www.innovationexplorer.bg.

Тазгодишният конгрес ще бъде във формат събитиен маратон – от 8:00 ч. сутринта до 22:00 ч. вечерта. Предвидени са три подиуми в една и съща зала: сцена на предишното (вляво), на сегашното (напред) и на бъдещето (вдясно).

Екип лектори от велики мозъци от целия свят, като проф. Джефри Пфефър, Thomas D. Dee II професор по организационно държание към Висшето учебно заведение по бизнес към Станфордския университет; проф. Сохаил Инайатула, началник на катедрата на ЮНЕСКО за проучване на бъдещето, IIUM, професор в университета Тамканг, редактор на списанието Journal of Futures Studies; Селин Каптана, вложител във фонда за дялов и рисков капитал 500 Emerging Europe и други ще ни пренесат в света на най-развитите страни.

Голямата тематика, скрита зад изобретателната еднаквост, родена от екипа на организация The Smarts, е за изоставането на България във всяка сфера на човешкия живот. Тоест, представете си какво ще стане, в случай че влакът София – Варна стига за 25 минути, по какъв начин това ще се отрази на опцията ни за работа и отмора? Да, такива влакове, комфортни, безвредни, съвременни, които се движат с над 500 км. в час към този момент съществуват в Китай. Представете си какво ще стане, в случай че над градовете има защитни преносими куполи против прекомерно яркото слънце лятото, както е в Сингапур? Представете си какво ще стане, в случай че всички коли, които се движат в града, са изцяло безшумни, като тестванията, които се вършат в Германия?

Сред най-важните тематики в програмата за 2024 година уместно място ще заеме тази за навлизането на изкуствения разсъдък и за пръв път в България ще забележим на една сцена DeepMind, Antrophic и OpenAI. В панелните полемики ще бъдат показани и тематиките за новаторски обществени политики, новаторски институции, промишлености и специалности на бъдещето и други

Модератори на форума са известни публицисти, които с имената си пишат историята на качествената българска публицистика, като Венелин Петков, Миролюба Бенатова, Емил Спахийски, Мариета Тодорова, Флора Стратиева и други

Форумът се провежда с генералната поддръжка на UniCredit Bulbank, Vivacom, Aurubis, Kaufland, Lukoil, Sap Labs Bulgaria, Българска фондова борса, Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМПС) и с продуктовата поддръжка на Nestle и Coca-Cola Bulgaria.

Innovation Explorer 2024 е събитие изцяло налично за хора с увреждания и с особена грижа към околната среда.

Economic.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР