White Dinner има удоволствието да ви покани на изискан градски

...
White Dinner има удоволствието да ви покани на изискан градски
Коментари Харесай



„White Dinner има удоволствието да ви покани на изискан градски пикник в бяло на 16.07.2023

„ White Dinner има удоволствието да ви предложения на изтънчен градски пикник в бяло на 16.07.2023 (неделя) в гр. София на скрито място...
Облечете най-красивите си бели облекла, пригответе най-специалното ядене и се насласдете на този летен миг под звездите с близки и непознати.... "
Кой може да устои на сходна мистериозна покана?



Не и аз, тъй като към този момент знам, че лятото в града може да бъде страст - страстта да имаш загадка среща някъде из София, да минаваш през скрити улички и огромни булеварди, празнично облечен и ухилен, да носиш цветя и балони в ръка и комфортни обувки за мнооого танци.
На 16 юли тази година до последно ще очаквам да получа по електронен път локация и час за среща, ще подготвя кошницата си за пикник с красиви съдове и принадлежности за сервиране, храна, плодове и вино, ще се облека в бяло и ще се оставя навръх тази страст, наречена White dinner, която за поредна година се провежда и в София.



Ако към момента не сте чували за този световен феномен, който се организира към този момент повече от 30 години на повече от 80 местоположения в 35 страни, горещо ви предлагам да го включите в графика си, тъй като към този момент няколко години го предъвквам и нямам самообладание още веднъж да се впусна в това приказно и магично премеждие. В него има огромна доза тайнственост и още повече френски жанр и грациозност. И това по никакъв начин не е инцидентно, тъй като в действителност концепцията поражда в Париж през 1988 година Преди 30 години Франсоа Паскеер, пенсиониран френски бизнесмен, се завръща след дълги години работа в Таити и взема решение да събере старите си другари. Той кара всеки да докара със себе си най-малко по още един човек, с цел да стане забавата по-голяма и щура. С 200 души в листата с посетители, Паскеер взема решение да трансформира вечерята в пикник в Булонския лес, като моли приятелите си да се облекат в бяло, с цел да се намерят по-лесно. Традицията се резервира, а с времето от ден на ден и повече странични наблюдаващи демонстрират интерес да се включат в пикника и да го провеждат в града си. Днес събитието се организира в Ню Йорк, Монреал, Хамбург, Хонг Конг, Милано, Йоханесбург и доста други, като предходната година съвсем 17 000 се събират в подножието на Дома на Инвалидите в Париж, с цел да отпразнуват дружно завръщането на дългите слънчеви летни дни.
Трябва да ви уверя, че след години циркулиране по всемирски събития знам едно: най-елегантните посетители и най-щурите забави са по време на това приказно бяло празненство, зад което стои екип от същински експерти - www.whitedinner.bg.

Първата бяла вечеря, на която присъствах в София бе през 2018-та, когато посрещнахме залеза на слънцето пред красивата и реновирана постройка на Централната баня на фона на лек джаз и саксофон и безгрижните поп осъществявания на Орлин Павлов.





През 2019-та танцувах съвсем до пристъп дружно с Миро в закътаното пространство, обособено сред стъклените здания в Тех Парк.





В странната 2020-та година, бялата вечеря може би бе една от дребното благоприятни условия за среща с другари, за шерване, за заедност... След дните на самоизолация, терзания и боязън, след месеци, в които работихме от у дома се забавлявахме в парка на Военната Академия дружно със Стефан Вълдобрев и Стунджи.





С музика, танци и нови запознанства българската " Бяла вечеря “ означи петата си годишнина през 2021 в Княжеската градина, в пространството към Паметника на Съветската войска в София.
След година спиране е време още веднъж да извадим бабините дантелени покривки, кошниците и красивите си облекла и да оцветим лятната вечер в града в бяло.







Това, което към този момент знаем за шестата " Бяла вечеря " в София, е че ще бъде на 16.07.2023 на ТАЙНО място и ще стартира с ТАЙНА среща, за която ще разберем по мейл или sms часове преди началото. Знаем също, че ще пеем и танцуваме със Стефан Вълдобрев.
Това, което би трябвало да знаем, e че за всички 80 местоположения по света разпоредбите са идентични: да се явим на уговореното скрито място за среща в дъжд или слънце, с храна и питиета. Да сме подготвени за къса разходка от мястото на срещата до мястото на събитието и да сме в бяло: облекло, аксесоари, покривки, декорация – всичко би трябвало да е в бяло! Изключения от правилото и дрескода не се позволяват за никого от участниците. Да носим положителното си въодушевление и доста креативност, тъй като хубостта и атмосферата се основават от самите участници.
Традиционно, в среднощ ще запалителен бенгалски огньове. Накрая не ми остава нищо друго, с изключение на да ви напомня, че „ Животът е толкоз забавен, колкото сами си го създадем “.

Така че, елате на 16 юли и се забавлявайте под звездите!

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР