В ранните етапи от развитие на Вселената е имало процес

...
В ранните етапи от развитие на Вселената е имало процес
Коментари Харесай

Откриха глобално затопляне във Вселената

В ранните стадии от развиване на Вселената е имало развой на стопляне. До това умозаключение достигнала интернационална група от астрономи, която за задачата изследвала температурата на газа сред галактиките, оповестява Кралското астрономическо общество (Royal Astronomical Society). Учените са разкрили, че по времето, когато Вселената е била на възраст сред 1 милиард и 3 милиарда години, температурата й непрекъснато е нараствала.

Тези промени най-вероятно са породени от голямото количество сила, идващо от по-младите, дейни галактики, считат учените.

" Ясно е, че температурата, която сме измерили се разграничава от тази, с която сме привикнали на Земята. Един милиард години след Големия гърмеж, температурата на газа е била 8000 градуса по Целзий. Когато Вселената е била на три и половина милиарда години, температурата на газа се е нараснала до 12 хиляди градуса по Целзий ", разяснява Джордж Бекер, астроном от университета в Кеймбридж.

Затоплянето във Вселената опонира на обичайните показа за промени на галактическия климат. Според тях, Вселената се уголемява с течение на времето и последователно се охлажда.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР