Група американски учени от университета в Пенсилвания, планират да създадат

...
Група американски учени от университета в Пенсилвания, планират да създадат
Коментари Харесай

Американски учени създават строителен материал, подобен на човешката кожа

Група американски учени от университета в Пенсилвания, възнамеряват да основат неповторимо високотехнологично покритие за къщи - биоматериал, аналог на човешката кожа.

Изследователите считат, че такива " живи " жилищни здания ще могат да реагират на метеорологичните условия, като се приспособяват към тях. В момента плана към този момент е финансиран с два милиона $.

За създаването на необикновеното покритие учените били подтикнати от обстоятелството, че кожата е голямо рецепторно поле, с помощта на което се реализира връзката с околната среда. Според замисъла на откривателите, изкуствената кожа на постройките ще бъде рецептор, реагиращ на атмосферните условия.

" Обвивката на новата постройка ще бъде в положение да се приспособява към високите или ниски температури на улицата, влажността и осветеността. Осен това ще провежда работата на вътрешните връзки, да вземем за пример, ще включва системата за отопление или изстудяване ", споделят откривателите.

Специалистите считат, че къщата с кожа ще даде по-голям комфорт на живущите да преживеят както огромните жеги, по този начин и огромните студове. Освен това, неповторимото защитно покритие ще разреши самата постройка да се запази добре. Това значи, че ремонтите ще бъдат доста по-малко.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР