Улица в Източен е напът да се наводни заради ВиК

...
Улица в Източен е напът да се наводни заради ВиК
Коментари Харесай

ВиК авария с опасност да наводни улица в Пловдив

Улица в „ Източен ” е напът да се наводни поради ВиК повреда, сигнализират потърпевши до TrafficNews . Локацията е ул. „ Арчарица ”, една от пътните връзки с бул. „ Княгиня Мария Луиза ” в непосредствена непосредственост и до ВиК сдружението.
Прочетете още
Аварията е до офис на куриерска компания и автомивка, а водата извира към този момент няколко дни, с което има риск да наводни и цялата улица.

TrafficNews се свърза с водното сдружение и оттова обявиха, че още в четвъртък са пробвали да отстранят повредата.

„ Цялата работа е, че когато преди време се е строяло на мястото, се е знаело, че изпод има действителен остарял тръбопровод, само че не знам по какъв начин е издадено позволение за строителство и прилагане на обектите на мястото. ”,  допълват от ВиК.

Въпросният тръбопровод е останал под цялата постройка на куриерската компания.

„ Опитахме са да го превключим малко по-напред, само че няма подобен тръбопровод и в този момент ще опитаме около тротоара да намерим вид. ”, дават обещание от ВиК. 

В покрайнината има няколко жилищни блокове и няма по какъв начин да бъде спряна водата им по време на празниците.

От ВиК обявиха, че дейностите по премахване на казуса не престават на следващия ден.

Свързахме се и със собтвеничката на куриерската компания, Даниела Лечева, която съобщи:

" Нашата документи е изрядна. В кадастъра и във всички други документи, които притежаваме, подобен тръбопровод не съществува. По закон в частен парцел не може да има тръбопровод. В четвъртък направихме среща с шефа на ВиК, който също изрази удивление, че там има тръбопровод. Това явно е доста остарял тръбопровод, който не съществува в документите и кадастъра, само че към него са били свързани доста от по-старите здания, които се намират на същата улица. В четвъртък беше направено ново включване и тези здания към този момент са към новия тръбопровод, който е към улицата. Всички наши връзки са свързани към централния тръбопровод на бул. " Княгиня Мария Луиза ". Надявам се ВиК да си свършат работата и повредата час по-скоро да бъде отстранена ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР