Участниците в конференцията на руската опозиция във Вилнюс също почетоха

...
Участниците в конференцията на руската опозиция във Вилнюс също почетоха
Коментари Харесай

Руската опозиция отдаде почит на украинските жертви

Участниците в конференцията на съветската съпротива във Вилнюс също уважиха паметта на починалите украински жители във войната в Украйна.

Представителите на съветската съпротива, намираща се в заточение и събрала се на своята конференция на авторитетната им организация " Форум свободна Русия " в литовската столица в деня на втората годишнина от началото на кремълската война в Украйна уважи паметта на починалите украински жители в нея.

Те се събраха пред посолството на Украйна във Вилнюс, където възпламениха свещи и сложиха цветя. През целия ден тук идваха литовци, както и жители от други някогашни руски републики, които уважиха паметта на починалите украинци. Такъв беше и Стас от Беларус, чиято сестра със фамилията й живее покрай Киев, само че макар неговите апели да напусне и да пристигна при него и майка им във Вилнюс, отхвърля да го направи втора година.

Литва, както и останалите две балтийски републики Латвия и Естония, които дружно с Украйна бяха част от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, е един от най-активните поддръжници на Украйна измежду началото на съветската експанзия преди две години. Всичко тук удостоверява това в Литва, освен разветите флагове на Украйна, само че и мненията, които могат да бъдат чути във Вилнюс.

Пред камерата на Българска национална телевизия публицистът и някогашен вицепремиер на Русия по времето на президента Елцин в края на 90-те години Алфред Кох, разяснява, че в Русия има тирания.

" Русия върви по пътя на основаването на тоталитарна страна и това е напълно явно.Политическите съперници в нея биват преследвани. Има голямо количество политически пандизчии, стопанската система и се милитаризира и войната, която води са всички признаци които демонстрират, че през днешния ден в Русия има тирания ", сподели Алфред Кох.

В края на конференцията на съветската съпротива беше призната декларация, в която " Форум свободна Русия " прикани да бъде разширена политическата, военната и филантропичната поддръжка за Украйна и даде цялостна поддръжка на тези съветски жители, които отхвърлят да вземат участие в незаконните дейности на Кремъл.

Вижте видеото на специфичните ни пратеници Николай Кръстев и оператора Цветан Благоев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР