Победата на Украйна зависи от подкрепата на Запада, заяви днес

...
Победата на Украйна зависи от подкрепата на Запада, заяви днес
Коментари Харесай

Киев има планове за дипломация, но и за нова контраофанзива

Победата на Украйна зависи от поддръжката на Запада, съобщи през днешния ден президентът Володимир Зеленски. Той изрази оптимизъм за опцията страната му да получи далекобойни ракети от своите съдружници и заяви за проекти за нова контраатака без да дава детайлности. Държавният глава се надява напролет в Швейцария да се състои международна среща на върха по формулата за мир на Украйна и направеният план да бъде показан на Русия.



От началото на войната Украйна е изгубила 31 хиляди военни, заяви Володимир Зеленски, само че не уточни броя на ранените от съображения за сигурност. Цивилните жертви на Украйна са десетки хиляди. Украинският президент изрази вяра за дипломатически пробив напролет на международна среща в Швейцария.

" Ще предложим платформа, която ще разреши на Путин да одобри, че е изгубил тази война и е направил неточност. Огромна неточност. За него може да е дребна неточност, само че за нас е голяма покруса. Без подозрение за целия либерален свят е покруса и по тази причина би трябвало да има заслужено решение на въпроса ", сподели Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Зеленски за първи път разгласи своята формула за мир пред Г-20 през ноември 2022 година. Тя планува възобновяване на териториалната целокупност на Украйна и цялостно евакуиране на съветските войски. Украинският водач заяви, че Киев има проекти за нова контраатака и призна, че проектите за предходната са изтекли към Кремъл преди нейното начало. Володимир Зеленски чака ново съветско нахлуване в края на май или през лятото, откакто настоящето, почнало на 8-ми октомври, не е дало резултати.

" Ще загуби ли Украйна? Ще бъде ли доста мъчно за нас? Ще има ли още доста жертви? Това зависи от вас, нашите съдружници, от западния свят. Ако сме добре въоръжени, няма да загубим тази война. Ще я спечелим ", акцентира Зеленски.

Украйна получава половината от обещаните западни оръжия със забавяне, заяви на форума министърът на защитата Рустем Умеров. Той уточни, че задължението не е синоним на доставка.

" По математиката на войната дано да погледнем неприятеля- тяхната стопанска система е два трилиона, употребяват 15 % от формалния е неофициалния бюджет във войната, което прави 150 милиарда $. Това са публични данни тъй че, когато обещаното не идва в точния момент, губим хора и територии ", изясни Рустем Умеров - министър на защитата на Украйна.

Тази година Украйна чака близо 12 милиарда $ икономическа помощ от Съединените щати, разгласи министър председателят Денис Шмихал. През 2024-та година предстоящият недостиг в украинския бюджет е 37 милиарда $. Страната чака да получи и 18 милиарда евро от пакета за Украйна, утвърден по-рано тази година.

Не беше подмината и тематиката за съветската агитация.

" Основна цел на съветските разкази в този момент е разцеплението на Украйна от вътрешната страна, всяване на вътрешни спорове и делене на Украйна от нейните съдружници. Говори се да вземем за пример за " отмалялост от Украйна ", уточни Дмитро Кулеба - министър на външните работи на Украйна.

През предходната година украинските управляващи са разкрили 47 съветски шпионски мрежи в страната, разгласи на форума Васил Малюк - началник на Службата за сигурност на Киев. По негови данни от началото на съветската инвазия са били арестувани повече от 2 хиляди " предатели ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР