Критично важно е как и кога ще бъдат решени споровете

...
Критично важно е как и кога ще бъдат решени споровете
Коментари Харесай

Помощта за Киев остава заложник на политическия сблъсък в САЩ

Критично значимо е по какъв начин и по кое време ще бъдат решени разногласията в Съединени американски щати за помощта за Украйна.

Във Вашингтон политическото напрежение пораства, предизборните акции набират мощ, а позициите по отношение на най-горещите геополитически тематики на претендентите за президент - Джо Байдън и Доналд Тръмп, са противоположни.

Американският Конгрес не съумя да одобри закон за отпущането на спомагателна помощ от 60,7 милиарда $ за Украйна преди втората годишнина от началото на войната.

Законопроектът съдържа обща военна и филантропична помощ от 95 милиарда $ за Украйна, Газа, Израел, Тайван и други.

Въпреки натиска от страна на американския президент Джо Байдън, ръководителят Майк Джонсън отхвърли да сложи закона за гласоподаване в Долната камара на американския Конгрес.

Според Джонсън, закона не дава отговор на потребностите на Американския народ, а с сходно виждане са и група от консервативни републиканци, съгласно които парите би трябвало да се изхарчат в страната, вместо да подкрепят войни надалеч отвън рамките й.

Републиканците са все по-скептични по отношение на изпращането на спомагателна помощ за Украйна и приканват Европа да разчита повече на себе си по отношение на военните си потребности.

Докато любимецът за кандидат-президент на Републиканската партия Доналд Тръмп неведнъж съобщи, че не би защитил от съветска експанзия страните членки на НАТО, които не извършват финансовите си отговорности към Алианса. Предизборните му послания провокират от ден на ден паника измежду сътрудниците от НАТО и Европейски Съюз, а изходът от борбата за Белия дом ще е от решаващо значение за евроатлантическите връзки.

Вижте директното включване на Радослав Минчев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР