БТР-ите за Украйна се очаква да пристигнат там до няколко

...
БТР-ите за Украйна се очаква да пристигнат там до няколко
Коментари Харесай

БТР-ите за Украйна се очаква да пристигнат там до няколко дни, заяви Тагарев

БТР-ите за Украйна се чака да дойдат там до няколко дни. Това съобщи военният министър Тодор Тагарев в специфичното студио на " По света и у нас ", отдадено на втората годишнина от войната в Украйна.

" Бронетранспортьорите са на Министерство на вътрешните работи. Самият превоз се прави в огромната му част по жп линия, а ние не разполагаме с такива благоприятни условия. Едва декември имахме решение, което да ни даде опция да стартираме този развой. Става въпрос за огромен брой машини. Армията три седмици събираше тези машини от цялата страна, с цел да ги изпрати. До няколко дни се надяваме, че ще стигнат ", съобщи Тагарев.

Тагарев разяснява рецензиите на водачът на ГЕРБ че редица решения за военна помощ за Украйна не са се случили , макар че са били гласувани в Народното събрание през предходната година.

" Аз съм сигурен, че господин Борисов има достъп до цялата информация за помощта, която оказваме на Украйна, само че може би не е имал време да се запознае с нея. Ние прецизно изпълняваме решенията на Народното събрание и действаме в границите на закона. До толкоз, до колкото е допустимо тези решения да се вземат бързо. Има много особености на процесите. Вчера Министерски съвет взе решение от изключителна значимост и разчитаме, че Народното събрание ще го утвърди, с цел да можем да продължим да оказваме жизненоважна помощ на Украйна ", уточни министърът на защитата.

Тагарев разяснява и изявлението си тъкмо преди две години в студиото на " По света и у нас " на втория час след оповестяването на войната.

Тодор Тагарев, 24.02.2022 година

" Апетитът на Путин няма да бъде заситен, минималната цел, която той сега преследва е да вземе южната част на Украйна, тъй че да обезпечи сухопътна връзка с Крим. По -вероятно е задачата му е да вземе напълно Източна Украйна, само че и доста евентуално цяла Украйна. И даже да успее, той няма да спре там, той не признава още 10 самостоятелни страни, които са били част от Съюз на съветските социалистически републики, той не признава наличието на НАТО от страните в Източна Европа, в случай че не бъде спрян, той самичък няма да спре! "

Министърът съобщи, че мнението му не се е трансформирало.

" Политиката на Путин не се е трансформирала. Няма военно решение на казуса до този миг. Нито той съумява да реализира задачите си, нито Украйна досега съумява да освободи своята територия. Войната продължава и по всичко проличава, че президентът Путин няма други планове. "

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР