Турция е ликвидирала над 16 членове на незаконната Кюрдска работническа

...
Турция е ликвидирала над 16 членове на незаконната Кюрдска работническа
Коментари Харесай

Турция е ликвидирала още 16 членове от ПКК в Северен Ирак

Турция е ликвидирала над 16 членове на противозаконната Кюрдска работническа партия (ПКК) след въздушни удари в Северен Ирак, съобщи " Ройтерс ".

Турското министерство на защитата съобщи, че екстремистите от ПКК са били " обезвредени " в районите Хакурк, Метина и Гара в Северен Ирак.

ПКК е избрана за терористична организация от Турция, Съединените щати и Европейския съюз.

През април турският президент Реджеп Тайип Ердоган организира диалози с публични лица в Багдад и Ербил, столицата на самостоятелния район на Ирак Кюрдистан, по отношение на продължаващото наличие на бойци на ПКК в Северен Ирак.

Багдад дефинира групата като " неразрешена организация " през март.

Пирпомняме, че на 22 април Ердоган беше на посещаване в Ирак, което е първото му от 2011 година насам. Основната цел беше да се възстановят връзките сред съседите от Близкия изток в региона на енергетиката, търговията и сугрността, изключително по отнешение на ПКК.

През годините двете страни имаха нестабилни отношение, до момента в който Анкара засилваше трансграничните интервенции против екстремистите на ПКК, основани предимно в северната част на Ирак. От своя страна Ирак съобщи, че сходни интервенции нарушават суверенитета на страната и са убити и цивилни. 
 Ердоган в Ирак търси възобновяване на връзките и съдействие против ПКК
Ердоган в Ирак търси възобновяване на връзките и съдействие против ПКК

Повече от 20 меморандума за съгласие ще бъдат подписани по време визитата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР