Цветанка Андреева*След вековни европейски борби за светска държава, Янев пак

...
Цветанка Андреева*След вековни европейски борби за светска държава, Янев пак
Коментари Харесай

Янев иска да присади у нас части от идеологията на Путин

Цветанка Андреева*

След вековни европейски битки за световна страна, Янев отново ще слее Църква и страна! Невежа или набожен фундаменталист е този военачалник?

В негова отбрана ще кажа, че просто е некултурен, тъй като виждаме още по-комичното му предпочитание да приобщи и академизма към Църквата. Явно желае и да универсализира всички вярващи в една вяра. Иначе би взел в небесно-парламентарния ръб и други вероизповедания.

До тук беше смешно, само че има и рисково съществени претекстове в безумните оферти на Янев.

Явно е, че Янев желае да присади у нас елементи от идеологията на Путин, в която учени и църковен клир построяват описа за империята на консервативна Евразия. Дугин и патриарх Кирил обслужват режима на Путин всестранно.

Янев не е схванал, че ще бъде изобличен още в акцията по две посоки обаче:

1/ В тази фантастична Путинова империя България ще е васал. Така, че националният консерватизъм на Янев е изменничество, което мъчно стимулира и русофилите.

2/ Янев не има вяра съществено, че България исторически и географски е част от Европа и живее с мисълта, че сме съветска имперска външна страна, в която той е военачалник на Императора, а това е неприемливо и за националистите. / Ако помните Радев също разви безумната теза, че възрожденците ни не били европейци/

С думи елементарни - с сходни нелепости, Янев потапя Възхода си. Идеологията на Радев и Янев мъчно се приспособява към проблемите на българската действителност и публичните настройки. Затова, ту са евроатлантици, ту евразийци, съгласно тактиката и войната на Путин. Според това, дали губи или печели!

* Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР