Американската здравна система е изправена пред потенциална финансова криза във

...
Американската здравна система е изправена пред потенциална финансова криза във
Коментари Харесай

Цените на лекарствата за отслабване могат да съсипят здравната система на САЩ

Американската здравна система е изправена пред евентуална финансова рецесия по отношение на появяването на високоефективни медикаменти за намаляване, такива, като да вземем за пример Wegovy, оповестява Ars Technica.

Нов отчет на Сената на Съединени американски щати предизвестява, че астрономическите стойности на тези медикаменти могат да доведат до непостижими разноски за опазване на здравето.

Ако половината от възрастните американци, страдащи от затлъстяване, стартират да употребяват тези медикаменти, общите разноски ще доближат почти 411 милиарда $ годишно, надхвърляйки 406 милиарда $, изразходвани за всички медикаменти, отпускани по лекарско наставление през 2022 година

Това икономическо задължение ще засегне доста както пазарите за здравно обезпечаване, по този начин и стратегиите, финансирани от данъкоплатците, означават специалисти.

По прогнози, до 2031 година разноските за медикаменти, отпускани по лекарско наставление, ще надвишават 1 трилион $ годишно в Съединени американски щати, което ще бъде обусловено от търсенето на медикаменти за понижаване на тежестта.

Тази цифра е в внезапен контрастност с базовите прогнози, според които без тези медикаменти разноските биха били малко под...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР