Сякаш като миг отлетяха първите месеци от годината и вече

...
Сякаш като миг отлетяха първите месеци от годината и вече
Коментари Харесай



Сякаш като миг отлетяха първите месеци от годината и вече ни остава минимално време до летни

Сякаш като момент отлетяха първите месеци от годината и към този момент ни остава минимално време до летните завършения, които всички чакаме с неспокойствие. Обикновено тъкмо в този интервал се сещаме, че топлото време наближава и имаме мощно предпочитание да влезем във форма бързо, елементарно и по опция от комфорта на личния си дом, само че не знаем по какъв начин.

Отговорът на този въпрос ще ни даде Радина Богданова, която през днешния ден гостува в блога на " Здрава и красива ". Радина ни показа, че към този момент 6 години фитнесът и здравословното хранене са част от нейния метод на живот. От 2021 година насам тя е деен играч и взе участие в разнообразни надпревари по фитнес и бодибилдинг, от които е печелила голям брой оценки. Част от тях са:
Държавно състезание по бодибилдинг и фитнес 2021 - 2-ро място Бикини фитнес до 169 см Турнир Купа Класик - 1-во място Бикини фитнес до 169 см Държавно състезание по бодибилдинг и фитнес - 1-во място Бикини фитнес до 169 см и Абсолютен Шампион на България
Радина поддържа и собствен, от който можете да научите повече за нея и нейните тренировки. 

Ето и тренировката, особено създадената от Радина, която можете да опитате вкъщи още през днешния ден: 

" Здравословният метод на живот е нещо, което всеки може да направи, само че това, което е по-трудно и значимо е да се трансформира в неизменима част от всекидневието. Настъпването на новата година или приближаването на летния сезон са най-честите миг, когато решаваме, че би трябвало да променим всекидневието си и да се погрижим за себе си. Как да не губим мотивация? Най-лесно е, в случай че не търсим кратковременен резултат, а положителната храна и достатъчната физическа интензивност станат метод на живот.

Редовното и съобразено с самостоятелните благоприятни условия физическо натоварване има доста изгоди за нашето тяло - укрепва костите и мускулите, поддържа тонуса, покачва самочувствието и редуцира напрежението. Ходене, колоездене, танци, туризъм, плуване, фитнес - предлагам всеки да избере своята интензивност, която му доставя наслаждение.

За феновете на домашните тренировки и за всеки, който желае да влезе в по-добра форма съм подготвила подготовка за цяло тяло, която може да се извършва, както у дома, по този начин и измежду природата. Необходима ви е единствено постеля, предпочитание и свежо пролетно въодушевление. Да започваме! "

1. Клек с подскок

Клекът с подскок е високо интензивно упражнение за цялото тяло.

Изпълнение:

Поставете краката на разстояние малко по-широко от широчината на раменете, пръстите на краката да бъдат леко настрана и на една линия с коленете, ръцете да бъдат сложени пред тила. Приклекнете леко и по-късно скочете допустимо най-високо.

Начинаещи 2 х 10-12 повторения

Напреднали 3 х 15-20 повторения



2. Глутеус мост

Глутеус мост е упражнение за оформяне и стягане на седалищната мускулатура и задната част на бедрата.

Изпълнение:

Легнете по тил на постелката, свийте краката си и придвижите цялата тежест на петите. Повдигнете таза колкото може по-високо, по-късно задръжте и се върнете в изходна позиция.

Начинаещи 3 х 12 повторения

Напреднали 3 х 15-20 повторения



3. Супермен W

Упражнението стяга и оформя долната и горната част на гърба и раменете.

Изпълнение:

Легнете с лице към постелката, повдигнете краката и изпънете ръцете напред.

Стегнете долната част на гърба и раменете, по-късно постепенно свийте лактите към гърба, като ръцете ви би трябвало да образуват " W ".

Задръжте и се върнете в изходна позиция.

Начинаещи 3 х 12 повторения

Напреднали 3 х 15-20 повторения



4. Изнасяне на ръка пред тялото от полу планк

Упражнението оформя гърдите и раменете.

Изпълнение:

Легнете на една страна с съвсем изправени крайници и съберете бедрата, коленете и стъпалата. Лакътят би трябвало да е на една линия с рамото, а предмишницата да бъде опора. Поставете противоположната ръка на постелката пред бедрата с изпънати пръсти и по-късно по диагонал я изпънете обратно към врата. Задръжте и се върнете още веднъж в изходна позиция.

Начинаещи 3 х 12 повторения на страна

Напреднали 3 х 15-20 повторения на страна



5. Коремни преси с изпънати хоризонтално ръце

Изпълнение:

Легнете по тил и изпънете ръцете си зад главата. Коленете ви би трябвало да са свити, а ходилата - стъпили на пода.

Стегнете коремните мускули, повдигнете раменния пояс и торса. При повдигането на торса, изпънете мощно ръцете си напред, докоснете пода и се върнете в изходна позиция.

Начинаещи 3 х 10-12 повторения

Напреднали 3 х 15-20 повторения



6. Повдигане на крайници от легнало състояние

Изпълнение:

Легнете на пода, поставете ръцете под седалището с дланта надолу, по-късно повдигнете краката си, до момента в който заемат перпендикулярно състояние и се върнете в изходна позиция.

Начинаещи 3 х 12 - 15 повторения

Напреднали 3 х 20 - 25 повторения



В последното видео можете да видите и цялата подготовка.



Както към този момент споделих, с изключение на тренировките, предлагам уравновесено хранене, а с цел да заредите тялото си с нужната композиция от витамини и минерали, е значим и приемът на хранителни добавки.

Магнезият да вземем за пример е жизненоважен минерал, който одобрявам постоянно - и по време на подготовка за съревнование, и в интервалите, в които почивам. Той участва в съвсем всяка клетка на тялото, като почти 30% се съхранява в мускулите.

Ползите от приема на този минерал, изключително при интензивно спортуващи са доста:
усъвършенства издръжливостта по време на физическа интензивност подкрепя възобновяване и отпущането на мускулатурата взе участие и в производството на клетъчна сила покачва настроението и качеството на съня, редуцира напрежението играе значима роля в синтеза на протеин и в подсилването на имунната система усъвършенства нервната функционалност
е мой обичан артикул. В състава си с изключение на нужната дневна доза магнезий съдържа всички значими витамини, минерали и микроелементи за пълноценно възобновяване след подготовка: калций, B-витамини, желязо, цинк, мед, манган и йод. Удобен е за банкет, тъй като е в самостоятелни сашета. Можеш да вземеш колкото са ти нужни и да ги приемаш без нужда от вода. Не спирайте да се грижите за вашето тяло и то ще ви се отблагодари!

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР