Свалянето на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание

...
Свалянето на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание
Коментари Харесай

Бажанков: Свалянето на Желязков не е лично отмъщение

Свалянето на Росен Желязков от поста ръководител на Народното събрание не е персонално възмездие за това, че същите хора преди време смъкнаха Никола Минчев. Това увери пред Нова телевизия депутатът от „ Продължаваме Промяната-Демократична България ” Явор Божанков. Не било и проява на болшинство.
Прочетете още
„ Росен Желязков беше определен от болшинство с доста явен мандат – 9 месеца, по-късно подава оставка и представител на ПП-ДБ става ръководител на Народното събрание. Ние незабавно я поискахме, само че не я получихме ”, означи депутатът. Според Божанков повода се кореняла в това, че от ГЕРБ желали да постановат своя дневен ред в Народното събрание. „ Желязков беше инструментът това да се случи ”, акцентира националният представител.

По думите му ГЕРБ желала да включи трети сътрудник в ръководството там, където нямало математическа потребност от това. „ Може би една от концепциите да идем на избори е да е невероятно без трети ”, уточни Явор Божанков. Той не пожела ясно да каже с кого би се коалирала ПП-ДБ след изборите на 9 юни, само че призна, че обединението ще търси болшинство за избрани промени. 

Депутатът съобщи, че вратата на ПП-ДБ е отворена за ГЕРБ, само че метафорично акцентира, че двама по-едри индивида мъчно минават през нея.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР